(FOTO, VIDEO) Premijera Gavranove ‘Lutke’ u Australiji

Foto: Snimka zaslona

Drama Mire Gavrana “Lutka” nakon 12 premijernih izvedbi u Americi, Europi i Aziji, imat će 10. ožujka svoju prvu premijeru u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava će biti izvedena u cijenjenom Darlinghurst Theatre Company Eternity Playhouse u Sidneju u produkciji Croatia House. Prijevod na engleski jezik sačinila je Nina H. Kay – Antoljak, redateljica je Romana Petrušić, hrvatska glumica koja već godinama živi u Australiji, dok u glavnim ulogama nastupaju profesionalni glumci Jasynda Radanović i Firdaw Adelpour.

Nakon sydneyske pretpremijere i premijere, predstava kreće na turneju po Australiji tako da će je uskoro publika moći vidjeti i u Brisbaneu, Canberri i Campetownu.

Gavranova “Lutka” govori o mladiću koga je nakon šestogodišnje veze ostavila djevojka, a on nedugo potom osvoji na natječaju ženu-lutku najsavršenijeg androida, koga je konstruirala znanstvenica koju je ostavio njezin muž, pa je na lutku prenjela svoj kritični pogled na muškarce. U šest mjeseci taj će mladić sa ženom- lutkom proživjeti sukus muško-ženskih odnosa dodirujući humorne i emotivne aspekte suvremenog partnerskog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.