Hrvatska matica iseljenika organizira ljetne jezične programe

Hrvatska matica iseljenika i ove godine organizira svoje tradicionalne ljetne programe koji podrazumijevaju učenje hrvatskog jezika te kulture, radi se o Sveučilišnoj školi hrvatskog jezika i kulture te Maloj školi hrvatskog jezika i kulture. U proljetnom semestru od 9. ožujka krenulo se s provođenjem Hrvatskog internetskog tečaja HiT-1, koji je ujedno i jubilarni deseti po redu .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Hrvatska matica iseljenika i ove godine, po dvadeset i treći put, organizira Malu školu hrvatskoga jezika i kulture u Novome Vinodolskom, riječ je o primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti. Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca, uzrasta 9-16 godina, koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole ostvaruje se putem raznih kreativnih igraonica-radionica (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna, filmska) te niza športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. I još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture

Škola je namijenjena mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik. Sveučilišnu školu mogu pohađati i učitelji hrvatskoga kao drugog jezika koji se žele usavršavati u području ovladavanja tim jezikom sudjelujući u nastavi i pohađajući predmet koji je samo njima namijenjen.

Spomenimo kako akademski program obuhvaća 110 školskih sati nastave, 95 sati obavezne nastave i 15 sati dodatne nastave (jedan školski sat traje 45 minuta). Jezična se nastava sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih sati. Znanje hrvatskoga jezika dijeli se na tri razine: početnu, srednju i naprednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.