INmusic festival u tri dana okupio 70.000 ljudi

Deveti INmusic festival, najveći hrvatski glazbeni spektakl na otvorenom, koji se protekla tri dana održavao na zagrebačkom Jarunu, prema prvim procjenama okupio je 70.000 ljudi, među njima i brojne strance, a raspoloženje nije omela ni kiša koja je padala satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro raspoloženje, unatoč općem potopu i prokišnjavanju šatora, vladalo je i u kampu u kojem se smjestilo oko četiri tisuće gostiju, među njima najviše Britanaca.

“Na kraju se sve pretvorilo u veliku zabavu uz muziku i ples po blatu. Ljudi koji su bili bosi ili u gumenim čizmama, međusobno su se solidarizirali i nisu bili razočarani”, rekla je članica organizacijskog tima Tanja Manenica.

U tri festivalska dana na zagrebačkom Jarunu nastupili su neki od najatraktivnijih bendova današnjice, među njima američki sastavi Pixies, MGMT i The Black Keys, a organizatori su pripremili i bogat popratni program u sklopu kojeg je priređen i INteatar – “maleno festivalsko kazalište s velikim predstavama i glumcima”, filmske pozornice koje pretapaju glazbu i sedmu umjetnost te inspirativni skriveni otočni kutci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival se ove godine prvi put održavao na dva otoka – otoku Mladosti i otoku Trešnjevka, a poseban je i po tome jer se održavao u blizini središta grada, što je posjetiteljima omogućilo lakše upoznavanje Zagreba.

Uz glavne zvijezde, festivalsku publiku na četiri pozornice u tri dana zabavljalo je 50-ak izvođača, među njima trenutno najbolji britanski live bend Foals, škotski rockeri The Fratellis te neuništivi garažni rokeri Partibrejkers, jedan od temelja YU rock scene.

Američki rock duo The Black Keys koji su početkom 21. stoljeća iznenadili ljubitelje glazbe diljem svijeta uzbudljivom mješavinom sirovog bluesa, garažnog rocka i retro soula nastupili su u utorak, dok je kultni bostonski indie rock sastav Pixies zasvirao zadnjeg dana, kada je nastupio i elektro glam-pop sastav MGMT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njih na ovogodišnjem festivalu su nastupili Flogging Molly, Crystal Fighters, Bomba Estereo, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma, Wolfmother, Rambo Amadeus, Vlada Divljan, Ljetno kino i mnogi drugI.

INmusic je proteklih godina bio visoko rangiran na raznim popisima najboljih svjetskih festivala, National Geographic Travelera, Huffington Posta, Global Grasshoppera, Travel Freaka, CNN-a, a bio je i nominiran za prestižnu European Festival Award.

Na pozornicama INmusic festivala dosad su svoje nastupe održala mnoga značajna glazbena imena kao što su Kraftwerk, The Stooges, Arcade Fire, Moby, Nick Cave, Arctic Monkeys, New Order, Franz Ferdinand, Jamiroquai, Massive Attack, The Prodigy, Morrissey, The Flaming Lips, Cypress Hill, Sonic Youth, Billy Idol, Alice In Chains, Amadou & Mariam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatari su se već počeli pripremati za deseti jubilarni INmusic festival za koji obećavaju da će biti poseban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.