Izišao šesti zbornik radova s Dana dr. Franje Tuđmana

U izdanju Općine Veliko Trgovišće izišao je iz tiska šesti zbornik radova s prošlogodišnjih Dana dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poglavlju Hrvatska povijest od 1990. i Domovinski rat objavljeno je četiri rada autora Mate Kovačevića, Bože Žepića, Pavla Galića i Milana Vukovića. Radovi obuhvaćaju teme o zagrebačkom skupu „Hrvati i Srbi“, reformi Federacije BiH, te dvije teme posvećene životu i djelu dr. Franje Tuđmana.

Drugo poglavlje Hrvatska povijest 20. stoljeća donosi radove Zdravka Dizdara, Ive Rendića Miočevića i Lovre Botice Tadinova. U njemu su obrađene teme o političkim kretanjima u Lici s posebnim osvrtom na četnički pokret od 1918. do 1941., o obrazovanju i kulturno antropološkoj revoluciji i vremenu „ponesenih duša“.

U trećem poglavlju Hrvatska povijest kroz stoljeća objavljena je tema „Narodna misao – jedna kobna knjiga“ autora Mate Artukovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća održavaju se na inicijativu dr. Milana Vukovića svake godine u svibnju u Velikom Trgovišću. Riječ je o jednodnevnome stručno-znanstvenome skupu hrvatskih povjesnika koji će se ove godine održati po sedmi put u sklopu Dana Općine Veliko Trgovišće.

Zbornik radova ima 340 stranica, tvrdoga je uveza, u ime nakladnika potpisuje ga načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, a u ime Uredničkog vijeća izvršni urednik Nenad Piskač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.