Izložba ‘Zoltan Bachman – radionica’ u Galeriji ULUPUH

Izložba “Zoltan Bachman – radionica”, posvećena arhitektonskim ostvarenjima tog uglednog mađarskog arhitekta i njegovih suradnika koja će se predstaviti fotografijama i maketama, otvara se u četvrtak u Galeriji ULUPUH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarena je u sklopu hrvatsko-mađarskog projekta “EU-upo-prepoznavanje”, koji je ULUPUH započeo prošle godine s ciljem upoznavanja dva susjedna kulturološka prostora, a idejni inicijatori projekta su Tahir Mujičić i Andrea Bassi.

Dio tog projekta bila je i velika izložba u Pečuhu “Interakcije – suvremena primijenjena umjetnost iz Hrvatske”, što je najveće predstavljanje ULUPUH-a u inozemstvu do danas. Bachmanova zagrebačka izložba predstavlja drugi dio te suradnje, u sklopu koje je Galerija ULUPUH ugostila i keramičarku Szilviu Ritecz.

Zagreb, 15.10.2015.- Izložba "Zoltan Bachman - radionica", posveæena arhitektonskim ostvarenjima tog uglednog maðarskog arhitekta i njegovih suradnika koja æe se predstaviti fotografijama i maketama, otvara se u èetvrtak u Galeriji ULUPUH.  foto HINA/ Galerija ULUPUH/ ua

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoltan Bachman (1945. – 2015.) bio je jedan od najznačajnijih suvremenih mađarskih arhitekata, dugogodišnji dekan Instituta Marcel Breuer u Pečuhu te profesor na fakultetima za arhitekturu u Würzburgu i Budimpešti. Njegov je arhitektonski studio bio poznat po posebnom duhu zajedništva i suradnje, koje je povjesničarka umjetnosti Julianna P. Szucs usporedila s atmosferom firentinskih radionica 15. stoljeća.

Izložba u Galeriji ULUPUH, čiji likovni postav potpisuje Bachmanov sin, arhitekt Balint Bachman, bit će otvorena do 29. listopada.

ULUPUH je projekt ostvario uz partnerstvo Mađarskog kulturnog instituta u Zagrebu i Kulturne četvrti Zsolnay iz Pečuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.