Kardinal Bozanić: Godinu milosrđa moramo iskoristiti da bi bolje upoznali najveći dar čovječanstvu – samoga Boga

Foto: Fah

Redovna sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, što je pod predsjedavanjem zagrebačkog nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića prvi put održana u Biskupijskom ordinarijatu Sisačke biskupije, bila je posvećena Godini milosrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Božićnom ozračju kada očekujemo najveći dar, sina Božjega, Isusa Krista, dobro je da se u svakoj sredini prisjetimo svega dobroga što činimo. Godinu milosrđa moramo iskoristiti da bi bolje upoznali najveći dar čovječanstvu, samoga Boga”, rekao je otvarajući skup osam biskupa, kardinal Bozanić.
Ujedno je čestitao Sisačkoj biskupiji, koja je obnovljena prija šest godina, te njenom biskupu Vladi Košiću, na brojnim inicijativama.
Posebno je spomenuo obnovu svetišta u Gori, gdje je u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata crkva bila bilo potpuno razorena. Crkva je obnovljena u gotičkom stilu iz 13. stoljeća i nedavno posvećena.
Kardinal Bozanić je također zahvalio na brojnim stipendijama Sisačke biskupije, te organizaciji stručnh skupova, ističući da se Nadbiskupija time diči, jer je Sisačka biskupija svojim inicijativama opravdala svoje postojanje.
Sisački biskup Vlado Košić je najavio da će u Godini milosrđa u biskupiji za potpuni oprost biti otvorena četvera ‘vrata milosrđa’. Već su otvorena u crkvi u Gori, sisačkoj katedrali i crkvi u Kloštar Ivaniću, a još će biti otvorena u sisačkoj Bazilici sv. Kvirina.
Novost je i odluka Nadbiskupijskog suda u Zagrebu da se sukladno Papinom reformom kanona koji se odnose na poništenje crkvenog braka, istražni centar prvog stupnja osnuje i u Sisku. Na taj će se način ubrzati i pojednostavniti postupak poništenja braka, a odluku će donositi sisački biskup. Za suca je imenovan mr. Janko Olujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.