Na HKS-u okrugli stol o položaju hrvatskoga jezika na visokoškolskim ustanovama 11. ožujka: Sudjeluje i Boris Beck

Foto: zg nadbiskupija, boris beck Fotomontaža: narod.hr

Povodom obilježavanja Dana hrvatskoga jezika 11. ožujka u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu(Ilica 242), održat će se okrugli stol ‘Položaj hrvatskoga jezika na visokoškolskim ustanovama’.

Na skupu će sudjelovati:

doc. dr. sc. Boris Beck, Fakultet političkih znanosti
dr. sc. Marijana Češi, Agencija za odgoj i obrazovanje
red. prof. dr. sc. Željko Holjevac, Filozofski fakultet u Zagrebu
dr. sc. Milica Mihaljević, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
doc. dr. sc. Jelena Vignjević, Učiteljski fakultet u Zagrebu
doc. dr. sc. Marijana Togonal, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta.

Raspravu će moderirati doc. dr. sc. Marijana Togonal, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta.

Dani hrvatskoga jezika manifestacija je koja se svake godine obilježava u drugome tjednu mjeseca ožujka u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga jezika (1967). U tjednu posvećenome hrvatskome jeziku održavaju se radionice, predavanja i skupovi posvećeni povijesti, sadašnjosti i budućnosti hrvatskoga jezika, njegovu njegovanju i čuvanju, podučavanju i učenju.

Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta ove će godine skup posvetiti položaju hrvatskoga jezika na akademskim stupnjevima obrazovanja, potrebi njegova uvođenja kao zasebnoga kolegija na sve visokoškolske ustanove te izazovima s kojima se sveučilišni profesori susreću u radu sa studentima, a izravno su povezani s njihovom jezičnom kulturom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr