Obilježen Dan branitelja Novske

Foto: Braniteljski portal

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem hrvatskim braniteljima, mimohodom braniteljskih postrojbi koje su na zapadnoslavonskom ratištu branile Novsku i svečanom akademijom, u srijedu navečer je obilježena 26. obljetnica osnivanja satnije ZNG Novska i Dan branitelja Novske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović nazočne je pozdravio njen savjetnik za braniteljska pitanja Ante Deur, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazočnima se obratio ministar branitelja Tomo Medved, a u ime ministra obrane Damira Krstičevića nazočne branitelje i građane pozdravio je brigadni general Siniša Jurković.

Na svečanoj akademiji zamjenica gradonačelnika Novske Marija Kušmiš predala je generalu Anti Gotovini plaketu Grada. Za zasluge u obrani Novske, Gotovinu su gradski vijećnici prije 15 godina proglasili počasnim građaninom.

Zahvaljujući na priznanju, Gotovina je rekao da je u obrani Novske i tog dijela zapadne Slavonije poginulo 314 hrvatskih branitelja iz svih dijelova Hrvatske i istaknuo da je Domovinski rat temelj hrvatske državnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno prije službenog obilježavanja Dana branitelja Novske, grupa branitelja i građana predvođena bivšim gradonačelnikom i dragovoljcem Domovinskog rata Vladom Klasanom, pred spomen-obilježjem hrvatskim braniteljima položila je vijenac i zapalila svijeću. Potom je branitelj Tomislav Herceg obavijestio nazočne da će se osnovati nova udruga bez stranačkih predznaka i da će u nju, uz branitelje, biti uključeni i civilni stradalnici Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.