Obilježen Dan molitvenog sjećanja na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije

Misom koju je 27. srpnja predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica u župi sv. Ilije Proroka u Bosanskom Grahovu obilježen je Dan molitvenog sjećanja na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župa Bosansko Grahovo obilježila je godišnjicu stradanja svoga župnika Juraja Gospodnetića, ali i susjednih župnika vlč. Waldemara Maximiliana Nestora i župljana župe Drvar te krnjeuškog vlč. Krešimira Barišića, ali isto tako i svih drugih mučenika i žrtava ubijenih bilo 1941., prije ili nakon toga.

Govoreći o važnosti samoga Dana, biskup je u homiliji rekao da “trebamo neumorno braniti i čuvati spomen na svjedočanstvo mučenika, jer su oni za vjernost Kristu i Crkvi prolili svoju krv”. “Silina zla i zakon jačega dramatično su opustošili našu biskupiju i potpuno iskorijenili većinu njenih članova. Ali, ni zlo ni nepravda nisu potpuno trijumfirali”, naglasio je biskup.

“Kao članovi Katoličke Crkve mi imamo dragocjena iskustva da je dobro jače od zla, da je ljubav jača od mržnje, a da život sigurno pobjeđuje smrt. Smrt širi onaj tko smrt voli, a život podupire i promovira onaj tko vjeruje u Onoga koji za sebe reče da je on sam Život i da život svakome koji u njega vjeruje daje u izobilju”, rekao je biskup Komarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju mise biskup je izmolio molitvu za pokojnog župnika Juraja te za sve žrtve rata i sve pokojne župljane župe Bosansko Grahovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.