Osječko-baranjski HDZ traži povratak ‘papinskog križa’ u zračnu luku Čepin

Foto: Narod.hr

Osječko-baranjska županijska organizacija HDZ-a pokrenut će inicijativu da se u Sportsko-poslovnu zračnu luku Čepin kod Osijeka vrati križ postavljen u lipnju 2003. u povodu posjeta pape svetog Ivana Pavla II. Osijeku i mise koju je na tome mjestu predvodio pred više od 220 tisuća hodočasnika, izvijestilo je u subotu vodstvo te stranačke organizcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Anušić kazao je na konferenciji za novinare da se taj križ, prema saznanjima koje imaju u HDZ-u, nalazi u skladištu osječkog pogrebnog poduzeća “Ukop”, ali ne znaju u kakvom je stanju. Rekao je kako HDZ želi potaknuti Gradsku upravu da se križ vrati na mjesto na kojemu, smatraju, i treba biti i gdje bi Osječani mogli dolaziti kako bi se prisjetili papina posjeta.

„Ja se nadam da je Križ još uvijek u stanju da se može restaurirati i ponovo vratiti na ulaz u Zračnu luku Čepin. Ovom inicijativom želim poručiti gradskoj upravi i svima koji sada skrbe o tom Križu, da ja kao saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Antunovac nudim svu moguću pomoć prilikom restauracije i postavljanja. Željeli bi postaviti i spomen obilježje kako bi uredili mjesto gdje svi možemo doći i pomoliti se svetom Ivanu Pavlu II.“, istaknuo je Ivan Anušić, saborski zastupnik i nositelj ove inicijative.

Na inicijativu su ga potakli građani, a on će ju uputiti gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Od ove inicijative krećemo dalje, prvo prema gradskoj upravi. Pisanu inicijativu koju je pokrenuo Županijski odbor HDZ-a, naši će gradski vijećnici predati gradonačelniku. Jasno nam je da mi to ne možemo učiniti bez gradske uprave, pa vjerujemo kako će prihvatiti našu pomoć da zajedno vratimo Papin križ tamo gdje građani Osijeka i očekuju da se on nalazi.“- rekao je na tiskovnoj konferenciji dodavši kako je Ivan Pavao II. imao nemjerljivu ulogu u priznavanju samostalnosti Hrvatske u međunarodnoj zajednici. Prvi je i za sada jedini Papa koji je posjetio Osijek.

Mjesto gdje bi se križ trebao nalaziti danas izgleda zapušteno. Uništene su klupe, a tek jedna mramorna ploča stoji kao podsjetnik na mjesto gdje je papa sveti Ivan Pavao II. 2003. godine služio svetu misu pred 220 000 vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.