Papa Benedikt XVI. neočekivano posjetio svoju bivšu ljetnu rezidenciju

Benedikt XVI.
Foto: Claudio Celli/InterMirifica

Umirovljeni papa Benedikt XVI. iznenada je posjetio svoju bivšu ljetnu rezidenciju u planinama južno od Rima, javlja IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji navode da je 92-godišnji Papa u četvrtak posjetio Papinsku palaču Castel Candolfo i njezine vrtove, kratko se pomolio u marijanskom svetištu Madonna del Tufo u Rocca di Papa i posjetio Frascati gdje ga je na večeru primio biskup Raffaello Martinelli. Umirovljeni Papa vozio se u crnom Mercedesu sa zatamljenim staklima. Bio je u pratnji dugogodišnjeg tajnika nadbiskupa Georga Gänsweina.

>Papa emeritus Benedikt XVI. progovorio o ‘dvostrukoj krizi’ u Crkvi: ‘Milost i oproštenje su nam uvijek potrebni’

>Pročitajte cjeloviti hrvatski prijevod eseja Benedikta XVI. ‘Crkva i sablazan spolnih zlostavljanja’!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Boris Beck: Benedikt XVI. poručuje – Društvo u kojem je Bog umro gubi ljudskost

>Benedikt XVI.: Gay lobi je pokušao preuzeti vlast u Vatikanu

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice jutros je izvijestio da je Papin posjet uslijedio nakon poziva mons. Martinellija i da se Benedikt XVI. vratio u samostan Mater Ecclesiae u 22.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješćima to je bio prvi posjet Benedikta XVI. Albanskim brdima u posljednje četiri godine. Tijekom papinske službe (2005. – 2013) tamo je redovito bio na odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.