Papa pozvao mlade da ne gube vrijeme na internet

Papa Franjo pozvao je jučer 50.000 njemačkih ministranata da ne gube vrijeme na internet, pametne telefone i televiziju nego da svoje vrijeme posvete produktivnijim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možda mnogi mladi ljudi trate previše sati na isprazne stvari”, rekao je Papa u kratkom obraćanju ministrantima, mladim ljudima koji pomažu svećeniku tijekom mise, koji su došli u hodočašće u Rim.

“Naš se život sastoji od vremena, a vrijeme je dar Božji, te je važno koristiti ga u dobrim i produktivnim činima”, rekao je.

Franjo je kao isprazne aktivnosti naveo “ćaskanje porukama na internetu ili preko pametnih telefona, gledanje sapunica na TV-u, i korištenje proizvoda tehnološkog napretka koji trebaju pojednostavniti i poboljšati kvalitetu života, ali odvraćaju pozornost od onoga što je doista važno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77-godišnji Papa koji ima Twitter račune na nekoliko jezika je opisao internet kao “dar Božji”, ali je isto tako upozorio da svijet visokih brzina digitalnih društvenih medija treba smirenje, promišljanje i obzirnost ako želi biti “mreža ne žica nego ljudi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.