Papa pozvao vjernike da čine dobro i onda kad se to od njih ne traži: ‘To je ono što Bog traži’

Foto: fah

Dobar kršćanin “neće sjediti” i čekati da se stvari dogode već bi trebao činiti dobro “čak i kada se to od njega ne zatraži”, rekao je papa Franjo u subotu predvodeći euharistijsko slavlje na blagdan Bogojavljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Isus je sebi dopustio da ga pronađu oni koji su ga tražili, ali da bismo mi pronašli njega, moramo ustati i krenuti – ne sjediti, već riskirati; ne čekati, već krenuti”, rekao je Papa.

“Želimo li pronaći Isusa, moramo prevladati naš strah od rizika, naše samozadovoljstvo i naše nemarno odbijanje da zatražimo više od života”, dodao je Papa.

Franjo je predvodio misu u bazilici sv. Petra na blagdan Bogojavljenja 6. siječnja na koji su se, prema evanđelju po Mateju, sveta tri kralja došla pokloniti novorođenom Isusu. U Italiji i mnogim  katoličkim zemljama na taj blagdan razmjenjuju se darovi u spomen na zlato, tamjan i smirnu koje su kraljevi darovali Isusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo pozvao je vjernike da ovaj blagdan slave tako što će biti nesebični.

“Čineći dobro bez obzira koliko to stoji, čak i onda kada nas to ne traže, čak i kada ništa zauzvrat ne dobijemo, čak i kada je to neugodno: To je ono što Bog traži”, rekao je.

“[Bog] nas traži da podarimo nešto najmanjemu od naše braće i sestara. Tko su oni? To su oni koji ne mogu ništa dati zauzvrat: potrebiti, gladni, stranci, zatvorenici, siromašni”, rekao je papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.