Papa uputio božićnu poruku progonjenim kršćanima

Papa Franjo u utorak je uputio posebnu božićnu poruku progonjenim kršćanima s Bliskog istoka, kazavši kako svakodnevno moli za njih te je najavio da će ih osobno posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutnost kršćana na Bliskom istoku iz desetljeća u desetljeće je sve manja, no odnedavno se događa masovni egzodus članova kršćanskih zajednica iz Iraka i Sirije kao rezultat stalnog napredovanja džihadista Islamske države.

“Pišem vam neposredno prije Božića, znajući da će mnogima među vama božićne pjesme ove godine biti popraćene suzama i uzdasima”, stoji u Franjinu pismu.

“Svima vam šaljem osobne izraze bliskosti i solidarnosti, kao i izraze bliskosti i solidarnosti Katoličke Crkve i nudim vam riječ utjehe i nade”, stoji u Papinoj poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Otac u svojim propovijedima i govorima često spominje neprilike u kojima su se našli kršćani i ostale bliskoistočne manjine, poput jezida. Zadnji je put to učinio za vrijeme posjeta Turskoj u studenome, zemlji koja je pružila utočište za 1,6 milijuna izbjeglica iz Sirije i Iraka.

U današnjoj poruci Papa je istaknuo kako i osobno želi posjetiti izbjegličke kampove u regiji. “Nadam se da će mi se pružiti prilika da vas i osobno posjetim i utješim”, napisao je, pozvavši međunarodnu zajednicu da uvišestruči mirotvorne napore te da zaustavi trgovinu oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.