Pismo nadbiskupa Barišića u povodu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

Foto: Fah

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić pozvao je župnike na splitskom i sinjskom području te na području od Omiša do Trogira da se angažiraju na organiziranom dočeku i hodočasnika koji će sudjelovati na Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno u srijedu iz Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Barišić poslao je župnicima s tog područja pismo u kojem ih poziva da organiziraju doček i smještaj hodočasnika u obiteljima svojih župa budući da se očekuju katoličke obitelji iz svih biskupija i nadbiskupija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Barišić moli svećenike da pozovu svoje vjernike koji imaju mogućnost da prihvate hodočasnike u svoje domove i ugoste ih osobito sa subote na nedjelju, 15. i 16. rujna. “Možda će nekima koji dolaze iz daleka trebati i smještaj sljedećeg dana (s nedjelje na ponedjeljak)”, navodi se u pismu. U pismu se župnicima poručuje kako trebaju prijaviti kapacitete smještaja svoje župe najkasnije do 15. lipnja.
Također su župnicima predlaže da naglase župljanima koji će ugostiti obitelji da će biti i obitelji s djecom.

“Potaknite obitelji da to ne bude samo davanje prenoćišta, nego je potrebno obitelji primiti u svoj dom, pružiti im večeru i doručak, zajednički se družiti i prijateljski se povezati”, navodi se u pismu nadbiskupa Barišića župnicima u povodu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji kojem je domaćin Splitsko-makarska nadbiskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.