Počeo 16. Špancirfest

Međunarodni susret verglaša na glavnom gradskom trgu, koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra, koncerti u kasnijim večernjim satima, samo su neki od događaja kojim je danas u Varaždinu započeo 16. Špancirfest – Festival dobrih emocija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival traje do 31. kolovoza, a organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, osigurala je bogat program s nizom koncerata, predstava, radionica, događanja na gradskim ulicama i trgovima.

Špancirfest je, kaže direktorica Turističke zajednice Branka Tropp, jedinstvena kulturno-turistička manifestacija, kombinacija ulične umjetnosti, umjetničkih nastupa, kreativnih radionica za sve uzraste, brojnih popratnih događanja te bogatog koncertnog programa.

Bogat glazbeni program ove će se godine odvijati na četiri pozornice u središtu Varaždina, nastupit će, tako, grupe Blondie, Stereo MC s, 2Cellos, Laibach, Kawasaki 3P, Parni valjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori navode da posebno mjesto na ovogodišnjem Špancirfestu ima ulični program tzv.“novog teatra“ gdje se jezgra grada pretvara u pozornicu za brojne performere, akrobate, ulične glazbenike.

I ove je godine jedan od sadržaja Špancirfesta „Park kreative“ sa brojnim radionicama i kazališnim predstavama za najmlađe. U poznatoj varaždinskoj Uskoj ulici posjetiteljima će se predstaviti mladi umjetnici i dizajneri iz cijele Hrvatske.

Uz brojne posjetitelje, kojih se u slijedećih deset dana očekuje oko 200 tisuća, Varaždin je u dane Špancirfesta privlačan i brojnim političarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska turistička zajednica uvrstila je Špancirfest u top 10 ovogodišnjih turističkih događaja u Hrvatskoj, dok je ugledni britanski Rough Guides, Festival uvrstio na popis od 10 najboljih hrvatskih festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.