Predstava “Bitka za Vukovar” u Rijeci

Foto: narod.hr

Predstava “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”, skupa s izložbom ratnih fotografija pripadnika HOS-a i projekcijom filma o obrani Vukovara održat će se u subotu 25. veljače u Rijeci, s početkom u 18 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je do sada izvedena u pedesetak gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih uzrasta u Domovini i iseljeništvu. Na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz prikazivanje filma o obrani Vukovara.

> Damir Plavšić: Naša djeca danas ne znaju nabrojiti niti dva heroja Domovinskog rata

Na početku se gledatelja stavlja u središte vukovarske agonije tako da dječju igru prekida zvuk sirene opće opasnosti uz potpuno zamračenje. Djeca vrište od straha, a na scenu dolaze odrasli članovi ansambla u nošnjama noseći barjake i crvene lampione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uza predstavu, film i izložbu fotografija, bit će predstavljene i dvije knjige – “58. HOS u obrani vukovara i Bogdanovaca” Damira Markuša te “Bitka za Vukovar” Damira Plavšića.

> Zašto je Ministarstvo kulture odbilo otkup knjiga o obrani Vukovara?

Nastupit će djeca i odrasli članovi KUD-a “Zvir” iz Jelenja, klapa “Tić” iz Triblja te Bakarska garda iz Bakra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su UHDDR Rijeka, riječki ogranak Matice hrvatske, Hrvatski domobran Rijeka, te Ratni veterani 1. HGZ i BUZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.