Predstavljanje filma “Hrvatska priča u biblijskoj zemlji”

Dokumentarni film “Hrvatska priča u biblijskoj zemlji” bit će predstavljen 12. svibnja u 20 sati, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. “Rijetkima se ispuni životni san da hodočaste na mjesta o kojima su slušali od najranijeg djetinjstva. To su Nazaret, Betlehem, Brdo Blaženstva,Tabga, Galilejsko jezero, Kafarnaum, Kana Galilejska, Tabor, Ein Karim, Jeruzalem, Maslinska gora i mnoga druga biblijska mjesta”, priopćili su iz produkcijske kuće Laudato.

U ožujku je 200 hrvatskih hočasnika posjetilo Izrael, čemu je bio povod otkrivanje ploče u spomen na trojicu braće Hrvata Pavla, Jakova i Antuna, franjevaca iz BiH koji su prije 333 godine kupili Getsemanski vrt i darovali ga franjevcima. Hodočašće koje je trajalo osam dana, povijesna veza Hrvata i biblijskih mjesta uprizoreni su u dokumentarnom filmu „Hrvatska priča u biblijskoj zemlji“.

“Hrvatski su hodočasnici ujedno pohodili mjesta u kojima se rodio, živio, propovijedao, stvarao čuda, umro raspet na križu i uskrsnuo čovjek i sin Božji Isus Krist. Film je i podsjetnik onima koji su već bili u „Svetoj Zemlji“. A onima koji nisu, on će učiniti da dok gledaju dokumentarne zapise i sami putuju na dragocjeno duhovno putovanje”, poručili su iz Laudata.

U programu će sudjelovati inicijator i voditelj projekta postavljanja spomen-ploče fra Tomislav Glavnik, producentica Ksenija Abramović te novinarka i urednica Nada Prkačin. Tanja Popec je voditeljica programa, a u glazbenom dijelu programa sudjeluju Čedo Antolić i zbor Hrid.

Izvor: narod.hr
Photo: laudato.hr