Predstavljanje knjige ‘Hrvatska u žrvnju Jugosfere’ u Vinkovcima

Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima poziva Vas na predstavljanje knjige Davora Dijanovića ‘Hrvatska u žrvnju Jugosfere’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 7. prosinca, u 19 h u Gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca, Ul. Bana Josipa Jelačića 1.

U predstavljanju sudjeluju: Krešimir Kartelo, novinar i televizijski voditelj na Vinkovačkoj televiziji i Davor Dijanović, autor.

Moderator: Dr. Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz predgovor Tomislava Jonjića:

„Autorova zabavljenost idejama, a ne pojedincima, njegova svijest o važnosti nacionalne države za hrvatski narod i za čitavu Europu, njegovo uvjerenje da su pojedinci, stranke i pokreti tek instrumenti za oslobođenje domovine i ostvarenje slobode, demokracije i blagostanja, te uvjerljivost i mnogostrukost argumenata kojima zastupa svoja stajališta, čine ovu knjigu iznimno vrijednom, neusporedivo vrjednijom od hrpe ukoričenih kolumni kojima tzv. etablirani autori i iskusna novinarska pera nastoje pobijediti usud novinskoga osvrta: da već sutra bude zaboravljen.

A kao što će sukob hrvatstva i jugoslavenstva, nažalost, još dugo – sve dok potonje jasno i bez ostatka ne prokažemo kao zločin i izdaju – biti mòra na našim prsima, tako će i ova knjiga, nema sumnje, još dugo biti poziv na uzbunu i jedan od putokaza prema slobodi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz pogovora dr. sc. Damira Pešorde:

„Knjigom ‘Hrvatska u žrvnju Jugosfere’ Davor Dijanović nameće se kao relevantan mladi politički publicist s izgrađenom političkom filozofijom i kršćanskim svjetonazorom. Dijanovićeva politička misao napaja se na najboljim tradicijama hrvatske političke misli starčevićanske inspiracije od Milana Šufflaya do Benjamina Tolića i Tomislava Jonjića.

Kao mlad čovjek na početku životnog i intelektualnog puta, on je itekako važan za uravnotežen razvitak hrvatske političke misli i društvenog života, naročito s obzirom na činjenicu da se velika većina mladih intelektualaca, pod snažnim utjecajem lijeve prevlasti u medijima i kulturi, svrstala na lijevu stranu političkog spektra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što zbog mode, što zbog napredovanja linijom manjeg otpora. Dijanović je u takvom okružju samosvojan politički i autorski glas koji jamči da hrvatska politička misao ne će zabrazditi u anacionalno ljevičarenje i utopijske internacionalističke maštarije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.