Predstavljen roman „Učiteljeva kći“ višestruko nagrađivane autorice Julie Klassen

Foto: Verbum

Nakladnička kuća Verbum je u četvrtak 18. prosinca na konferenciji za medije predstavila knjigu Učiteljeva kći autorice Julie Klassen. Na konferenciji sudjelovali su dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakladnička kuća Verbum u svom izdavačkom nizu Populus, prepoznatljivom po popularnim i opuštajućim romanima s romantičnim elementima, objavila je novi roman naslova Učiteljeva kći Julie Klassen, višestruko nagrađivane autorice popularnih romana koja je hrvatskim čitateljima već poznata po bestseleru Tajnovita guvernanta.

U upravo objavljenom romanu Učiteljeva kći autorica donosi neodoljivu ljubavnu priču smještenu u prvu polovicu 19. stoljeća, na vjetrovitu obalu Cornwalla u Engleskoj, koja se s napetošću čita do samoga kraja. Roman sadrži izvrsno okarakterizirane likove, zaplet i povijesne detalje koji će oduševiti sve ljubitelje povijesnih romana, kao i ljubitelje djela Jane Austen.

Radnja romana prati nutarnja previranja glavne junakinje Emme Smallwood koja se, nakon propasti internata koji je vodio njezin otac, upućuje s njim na imanje Ebbington na litici u vjetrovitu Cornwallu gdje će zajedno poučavati dvojicu od četvorice sinova bogata baroneta. No ubrzo po dolasku počinju se događati čudne stvari i Emma otkriva da je posjed Ebbington prepun tajni. Noću čuje tajanstvenu glazbu, a netko joj se šulja po sobi ostavljajući neobične tragove i poruke. Što to kriju članovi obitelji Weston?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baronetovi stariji sinovi Phillip i Henry i sami se bore s poteškoćama i tajnama. Oni su bivši učenici internata Smallwood i sjećaju se Emme, a jedan od njih osjetit će i da ga ona neodoljivo privlači. Kada neobični događaji dođu do vrhunca, hoće li Emma shvatiti kojem od braće može pokloniti srce? I može li se u tom području u kojem vreba tama, gdje je svačija vjera na kušnji, neočekivano dogoditi ljubav?

Roman Učiteljeva kći dobitnik je prve nagrade za povijesni roman ljubavne tematike časopisa Christian Retailing, a dospio je i u finale književne nagrade Minnesota Book Award te u finale nagrade INSPY za najbolje vjerski nadahnuto književno djelo, u kategoriji povijesnoga ljubavnog romana.

Knjiga Učiteljeva kći u prijevodu Ivane Krencer dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o biblioteci Populus saznajte na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.