Predstavljena knjiga Ivana Šimića “Hercegovac s razlogom”

Predstavljanje knjige „Hercegovac s razlogom“ autora Ivana Šimića održalo se u Zagrebu u petak u prostorijama Matice hrvatske u organizaciji Ogranka Matice hrvatske – Grude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je zbirka kolumni koje kronološki prate društvena i politička previranja na području Bosne i Hercegovine od jeseni 2006. do 2012.g. objavljivanih pod nazivom „Hercegovac s razlogom“ na mostarskom portalu dnevnik.ba. Zbirku uz kolumne, upotpunjuju putopisi i jedna tipična ratna priča.
Osim autora, predstavljanju su nazočili zamjenik predsjednika Ogranka Matice hrvatske Grude Damir Zorić, profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić i u ime nakladnika Despot Infinitus Zvonimir Despot.

Zvonimir Despot istaknuo je kako hrvatski mediji prenose jednu karikiranu sliku stereotipa Hercegovca, zbog kojih se predrasude lako stvaraju i brzo prenose.

Kao redoviti čitatelj objavljenih kolumni, Nino Raspudić osvrnuo se na sam razlog nastanka prvog teksta „Da Željka Komšića nema, trebalo bi ga izmisliti“ objavljenog kao kritika na održane izbore u Bosni i Hercegovini. Rekao je kako upravo argumentiranost teza čini Šimića dobrim društvenim i političkim analitičarom, te da se u objavljenim kolumnama mogu pronaći razlozi za trenutačno i sveopće propadanje države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Šimić rođen je 1964. u Dragićini pored Gruda. U Splitu je 1989. diplomirao na Fakultetu za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju. Pred sam rat sa skupinom prijatelja pokrenuo je lokalnu radijsku postaju, a u isto vrijeme počeo je u “Hrvatskoj grudi” objavljivati i tiskane radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.