Premijerno izvedena predstava ‘Orfej sluša radio’ u tvrđavi Bokar

FaH

U tvrđavi Bokar u Dubrovniku u četvrtak je izvedena nova premijera Kazališta Marina Držića, autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro, “Orfej sluša radio”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o predstavi radiofonijskog teatra, a kako je nakon premijere istaknula autorica, publika je vidjela poetičnu radijsku igru na temu oproštaja uz puno glazbe i nešto plesa.

“Ovdje je Orfej pjesnik i komunicira sa svijetom podzemlja kroz šifrirane poruke koje sluša na radiju u svom autu. Dakle, postoji ta mistična veza između radija i smrti, koju možemo gledati s dvije strane, a činila mi se zanimljivom i jakom da mogu izmaštati taj svijet koji se smješta u ‘predsoblje podzemlja’ Bokara”, rekla je Bajsić Brazzoduro te dodala kako je predstava putovanje za publiku koji na kraju ostavlja tračak utjehe.

“Radiofonijski teatar kao naziv ne treba mistificirati. Radi se o mojoj ideji spajanja radija i kazališta a za tu ideju je dovoljno zamisliti kako je predstavu i dalje moguće slušati samo na radiju, a da vam bude zanimljiva, da možete maštati i prepustiti se zvukovima, a opet da ju možete pustiti u teatru i da za to postoji neko opravdanje”, kazala je Bajsić Brazzoduro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi sudjeluju glumci Frano Mašković i Marija Šegvić kao Orfej i Euridika, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić i Nika Burđelez.

Glazbu potpisuje dubrovački bend IZAE, dizajn zvuka i ars acustica Dino Brazzoduro, za filmove je odgovoran Dalibor Barić. Dramaturgiju potpisuje Pavlica Bajsić Brazzoduro i Marija Šegvić koja je ujedno i kostimografkinja, dok je dramaturški savjetnik Dubravko Mihanović. Suradnik za scenski pokret i koreograf je Alen Čelić, fotografiju i dizajn vizualnih materijala radila je Jadranka Katić, dizajn svjetla Marko Mijatović, a video Nikola Kapidžić.

Reprizne izvedbe su na programu od 19. do 23. lipnja svaki dan u 21 sat u tvrđavi Bokar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.