Preminula talijanska stilistica Carla Fendi

Foto: Fah

Carla Fendi, koja je vodila istoimenu talijansku modnu kuću zajedno sa svoje četiri sestre, preminula je u 79. godini života, priopćila je ta poznata modna kompanija sa sjedištem u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za sve nas, ona je bila izvor nadahnuća i primjer posvećenosti, radne kulture i osjećaja za ljepotu”, priopćila je modna kuća Fendi.

Prema listu Corriera della Sera, Carla Fendi je “već neko vrijeme bolovala” i pretrpjela “niz plućnih komplikacija”. Preminula je u ponedjeljak u svom domu u Rimu nakon što je otpuštena iz bolnice.

Utemeljena 1925., modna kuća Fendi je počela kao trgovina kožom i krznom u središtu Rima. Sestre Fendi, poznate kao “pet prstiju na rukama”, naslijedile su je od svojih roditelja i uz pomoć njemačkog dizajnera Karla Lagerfelda pretvorile u ekskluzivnu modnu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carla Fendi pridružila se poslu 50-ih godina prošlog stoljeća, baveći se odnosima s javnošću i ime Fendi uspješno predstavila u SAD-u.

Francuska grupacija za luksuzne robu LVMH je preuzela kontrolu nad kompanijom 2001., ali Carla Fendi je ostala te je 2008. imenovana doživotnom počasnom predsjednicom.

Godine 2007. je utemeljila zakladu Carla Fendi Foundation za potporu umjetnosti, koja je postala glavna potpora festivala Spoleto koji se svako ljeto održava u Umbriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.