Preminuo legendarni glumac Žarko Potočnjak u 76. godini, bio je omiljeno lice brojnih filmova i serija

žarko potočnjak
Foto: Snimka zaslona

Žarko Potočnjak bio je omiljeno lice na pozornici i malim ekranima, a tijekom bogate karijere glumio je u brojnim domaćim filmovima i serijama. Preminuo je u 76. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kazališni i televizijski glumac Žarko Potočnjak preminuo je u četvrtak u 76. godini.

Legendarni glumac ove je godine objavio kako se nakon pet desetljeća na pozornici oprašta od glume, a učinio je to u veljači, na svoj 75. rođendan. Za Večernji list je onda rekao kako se jako boji pandemije jer je prije 20 godina operirao pluća.

“Moram se jako paziti i svaki izlazak iz kuće mi je strašan. Ne možete ni zamisliti kako se osjećam”, kazao je u veljači, javlja dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potočnjak je bio omiljeno lice na pozornici i malim ekranima, a tijekom bogate karijere glumio je u brojnim domaćim filmovima i serijama. “Glembajevi”, “Vukovar se vraća kući” i “Duga mračna noć” samo su neke od uspješnica u kojima se pojavio.

Žarko Potočnjak je Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost završio 1972. godine, a za vrijeme studija je imao prvu profesionalnu ulogu u filmu “Prikupljanje hrabrosti”.

Svoj prvi angažman imao je u zagrebačkom kazalištu Komedija, gdje je glumio u mjuziklima i rock-operama, a uz glumu je plesao i pjevao. Nakon Komedije 18 godina radio je u Gavelli, poslije čega je prešao u zagrebački HNK. Snimio je 25 igranih filmova, a imao je glavnu ulogu u njih 10. Pojavio se u oko 30 TV serija te je imao više od 150 kazališnih premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom karijere je osvojio i velik broj nagrada, među kojima su “Nagrada hrvatskog glumišta”, “Marul”, “Zlatni osmijeh” i brojne druge.

Glumac je 1983. godine pred oltar stao s glumicom Asjom Jovanović, a iste su godine dobili kćer Mirnu. Razveli su se 2002., a od 2012. je bio u vezi s 15 godina mlađom Višnjom Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.