Prijavite se za sudjelovanje u Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju 2017.

Foto: Hrvatska udruga Benedikt

Hrvatska udruga Benedikt će i ove godine, šestu godinu za redom, organizirati kulturno-društvenu manifestaciju Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, u znak sjećanja na događanja i žrtvu hrvatskog čovjeka u Domovinskom ratu i to u studenom 1991. godine u Vukovaru i Škabrnji, koji simboliziraju žrtvu, stradanje i otpor naše domovine i naroda u oslobodilačkom hrvatskom domovinskom ratu, navode u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju održat će se od 11. do 20. studenog 2017. godine u Splitu i drugim gradovima i općinama na području Dalmacije. Pozivaju sve zainteresirane institucije, braniteljske, kulturne, studentske i druge udruge, zainteresirane organizacije i pojedince da predlože događaj ili više njih (predavanje, tribina, predstavljanje knjige, izložba, prikazivanje filma, okrugli stol, svjedočanstvo, predstava, javna akcija i sl.) koji žele organizirati u sklopu ovogodišnjeg Tjedna sjećanja kako bi isti uvrstili u program.

Predloženi događaj tematski mora biti vezan uz Vukovar i Škabrnju u Domovinskom ratu ili pak na Domovinski rat općenito. Prijedloge događaja za program ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju šalje se na e-mail adresu hrvatska.udruga.benedikt@gmail.com u periodu od 24. srpnja do 10. rujna 2017. godine. Prijedlog mora sadržavati: naziv i kratki opis događaja te mjesto održavanja.

Nakon što istekne rok za predlaganje sastat će se Upravno vijeće Hrvatske udruge Benedikt i razmotriti pristigle prijedloge te će odlučiti koji se prijedlozi mogu uvrstiti u ovogodišnji program Tjedna sjećanja. Isto tako održat će se sastanak sa svima čiji će prijedlozi biti uvršteni u program manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nadamo se kako ćemo ovim pozivom i svim događajima dodatno obogatiti program značajne, i već gotovo tradicionalne, kulturno-društvene manifestacije u Splitu i okolnim gradovima i općinama. Na svima nama je obveza da se žrtva hrvatskog čovjeka i naše domovine u Domovinskom ratu nikada ne zaboravi te da radimo na promicanju istine o tome što se događalo u nama nametnutom i za nas oslobodilačkom ratu. Radujemo se suradnji sa svima vama koji se javite na ovaj poziv te se nadamo kako ćemo zajedno postići što bolji uspjeh manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.’, navode u priopćenju koje potpisuje predsjednik Hrvatske udruge Benedikt dr. med. Vide Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.