Seksualno zlostavljanje u Hollywoodu: Weinstein odveden u zloglasni njujorški zatvor gdje će dočekati izricanje kazne

epa08244088 Former Hollywood producer Harvey Weinstein (C) arrives to New York State Supreme Court as the jury is set to deliberate in his sexual assault trial in New York, New York, USA, 24 February 2020.The case against Weinstein is based on sexual assault and rape allegations of two separate women, and Weinstein could face life in prison if convicted. EPA/JASON SZENES

Harvey Weinstein prebačen je u zatvor na otoku Rikers. Nakon presude u kojoj je proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu te silovanje, požalio se na bolove te je hospitaliziran zbog srčanih problema, javlja NBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bivši filmski mogul Harvey Weinstein, na čije je seksualno zlostavljanje mladih glumica u usponu upozorio #MeToo pokret, proglašen je krivim po četiri od pet točaka optužnice. Kriv je za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haleyji 2006. te za silovanje glumice Jessice Mann, 2013. godine. Oslobođen je najozbiljnije optužbe, one za predatorski seksualni napad za što je mogao dobiti doživotni zatvor.

> Hollywood: Harvey Weinstein proglašen krivim za silovanje i seksualno zlostavljanje

> Seksualno zlostavljanje u Hollywoodu: Jedna od Weinsteinovih žrtava doživjela napadaj panike na suđenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Svjedočanstva Weinsteinovih žrtava: Govorio im je da su se tako probile Salma Hayek i Charlize Theron

Weinsteina sad očekuje izricanje kazne, koja će najvjerojatnije biti višegodišnja kazna zatvora.

Ključni svjedok u suđenju bila je glumica Anna Sciorra, najpoznatija po ulozi u seriji Sopranos, koja je svjedočila kako se Weinstein nenajavljeno pojavio u njenom stanu u New Yorku ranih devedesetih, silovao je, i zatim ju natjerao na oralni seksualni odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.