Snažni kadrovi poznatog fotografa Saše Ćetkovića: Mirogoj kao mjesto pobjede vječnog svjetla nad tamom

lacrimosa saša ćetković
Foto: Snimka zaslona, Saša Ćetković

Uz današnju svetkovinu Svih svetih prisjetimo se fotografija poznatog zagrebačkog fotografa Saše Ćetkovića koje su predstavljene 2018. godine u sklopu njegove izložbe “Lacrimosa”, posvećene svetkovini Svih svetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba “Lacrimosa” nazvana je prema stavku Mozartova “Rekvijema”, a umjetnik je ove fotografije posvetio svim našim voljenima koji su usnuli i koji žive u našim srcima.

Fotografija: Saša Ćetković
Glazba: Kristina Bjelopavlović Cesar, Matej Meštrović
Montaža: Josip Ćetković

>Fotografija Saše Ćetkovića snimljena u Beninu nagrađena na 40. Zagreb Salonu-Međunarodnoj izložbi fotografije
> Fotograf Saša Ćetković o Beninu: ‘Mislim da smo mi negdje fulali, mislim na zapadnu civilizaciju’
> Bili ste na Hodu za život u Zagrebu? Pronađite svoju fotku!
> Maksimirski živi svijet na fotografijama Saše Ćetkovića u studiju Moderne galerije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njegove sjene nemaju lica, nemaju ni jednu prepoznatljivu karakteristiku, oni su ljudi tame. Ali ti prizori ne izazivaju tjeskobu i strah od smrti u nama već privlače pogled, pozivaju nas na analiziranje detalja i interpretaciju umjetnikove uloge u onome što on upravo gleda”, navela je u predgovoru izložbe kustosica Antonija Došen.

“I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu” (Iz Knjige Otkrivenja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.