(VIDEO) Split: Humanitarna utrka – Trčimo za obrok više

Hrvatska udruga ”Marijini obroci” i studentski volonterski centar SKAC-ST, organiziraju humanitarnu utrku i koncert koji će se održati u subotu 21. svibnja 2016. na splitskoj rivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj humanitarne utrke i koncerta je informiranje građana o djelovanju navedene udruge.

Akciju su podržale brojne poznate osobe: Blanka Vlašić, Dražen Zečić, Dino Rađa, Janica Kostelić i dr..

Vizija ”Marijinih obroka”, međunarodno karitativnog pokreta, jest pružiti djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta po jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče na učenje i tako daje prilika da dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

Udruga osigurava svakodnevne obroke u školama na području 12 država koje se prostiru na 5 kontinenata, za više od milijun i sto tisuća djece. Hrana se kupuje od lokalnog stanovništva i na taj način se jača gospodarstvo u tim siromašnim zemljama.

Od prikupljenih sredstava, 93 % se odvaja za potrebu prehranjivanja djeteta, a najviše 7 % odvaja se za logistiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci – Hrvatska je, zahvaljujući dobroti svojih podupiratelja, otvorila deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji. U njima se trenutno hrani više od 11.000 djece svakog dana.

Predviđeni program:

Datum održavanja: subota – 21.05.2016.
Vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sata (predviđeno vrijeme završetka programa).
Mjesto održavanja: Splitska riva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka će biti podijeljena u tri kategorije:
1. Utrka za manju djecu (150 m)
2. Utrka za veću djecu (300 m)
3. Utrka za odrasle (2,5 km)
4. Utrka iznenađenja

Nakon utrke slijedi zabavni program u kojem će nastupati: klapa sv. Florijan, klapa Vranjic, gradski pjevački zbor ”Neuma” – Drniš pod ravnanjem dirigentice prof. Jelene Prpa. Plesni klub ”Lambada”, ”Pulsar”, ”Amber”, ”Clique” će nas zabavljati svojim nastupima, a djecu nasmijavati veseli animator.

Pouzdajući se u vojsku volontera, i dobrotu hrvatskog naroda, Udruga moli za Vaš doprinos (prostor u Vašem medijskom oglašavanju) u skromnoj utrci, plemenitog cilja i humanitarnog karaktera.

Više o samoj udruzi možete pronaći na internetskoj stranici: www.marysmeals.hr a o događaju na njihovoj Facebook-stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sa željom da ovom utrkom podignemo svijest o Marijinim obrocima i tako zajedničkim snagama nahranimo još veći broj gladne djece koja čekaju na svoj obrok, pozdravljamo Vas i s veseljem iščekujemo zajedno s obitelji i prijateljima.

Zato, trčimo za obrok više! 🙂 “, pozivaju iz Marijinih obroka, Split

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.