Stepinčevo već drugu godinu zaredom u Pijemontu

U nedjelju 8. veljače 2015. u baroknoj crkvi svetog Lorenza (Lovre) u malom mjestu provincije Vercelli, Livorno Ferrarisu, okupili su se članovi zajednice “Hrvati u Pijemontu” i zahvalili za život koji im je bio dan kao svjedočanstvo nepokolebljivosti, hrabrosti i Puta Istine i Života – život blaženog Alojzija Stepinca, mučenika i ponosnog simbola hrvatskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadahnuti tim primjerom i prožeti riječima svetoga Evanđelja i euharistijskog slavlja koje jer predvodio don Mario Juričević, podijelio je tu radost međusobnog postojanja na bliskom području. Mnoštvo ljudi koje unatoč različitoj dobi, osjeća se i jest ujedinjeno pod istom zastavom, istim grbom i istom vjerom, obilježljima koje zajednički čuvaju i nose u srcu na jednak način”, poručili su dodavši kako je sveta misa, koja je bila izravno prenošena putem Radio Marije na području cijele Italije, prožetost hrvatskog i talijanskog jezika, ispreplitala se kroz cijelo misno slavlje služeno na talijanskom jeziku. Misa je pjevana na hrvatskome, a dirljivo povijesno iznošenje svetosti i žrtve kardinala Stepinca u propovijedi darovao je don Mario Juričević svojim vjernicima.

Prisutni su mogli prepustiti se ugođaju pripadnosti i zajedništva obuhvaćeni latinsko-slavenskom melodijom dvaju jezika koja su objedinjavala i Talijane prisutne u toj zajednici.

Istaknuo je kako ih je svojom nazočnošću počastio nas i gradonačelnik Stefano Paolo Corgnati, zajedno sa svojim zamjenikom Franko Sandra. Po završetku Svete Mise, druženje se nastavilo u prostorijama brižno pripremljenim od domaćina Hrvata koji žive u Livorno Ferrarisu, većina njih iz Bosne i Hercegovine, a uljepšali su druženje i pristigli Talijani i Hrvati iz Torina i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako su uz obilje trpeze i Božjeg blagoslova zajednički podijelili radost utaživši glad i žeđ ‘hrvatskim doručkom’ i razmjenom životnih iskustava, prožetim smijehom i istinskom voljom da ovaj susret ne ostane posljednji… i da se ponovno možemo naći i reći ponosni ‘Malo nas je al nas ima’”, zaključili su.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.