Sudionici besplatne online edukacije Svjetskog saveza mladih dobit će priliku stažirati u NY ili Bruxellesu: Prijavite se

Svjetski savez mladih otvorio prijave za novi ciklus online edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imaju više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

“Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je besplatna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a od ove godine sudionici imaju prilike sudjelovati u edukaciji i online putem.

Foto: SSMH

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do srijede 7. listopada 2020.

Tijekom edukacije, mladi će imati priliku čitati tekstove autora poput Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih te u grupama raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će se održati pod vodstvom posebno educiranih mentora online putem, a za ograničen broj sudionika moguće je organizirati i uživo rasprave pri čemu bi se sudionici nalazili s mentorima i drugim sudionicima. Edukacije održavat će se 1 tjedno, a ukupno će biti 7 susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija.

Iskustva dosadašnjih sudionika su vrlo pozitivna

Sudionica online edukacije, Paula Zujić, istaknula je kako „edukacija nudi priliku za čitanje i analizu tekstova vrhunskih književnika, filozofa, umjetnika i iznimnih ljudi, za kritičko promišljanje i raspravu o raznim temama i fenomenima, a sve to uz pomoć i pod vodstvom posvećenih mentora.“ Uz to dodaje kako smatra „da je edukacija izvrstan način za vlastitu izgradnju i obogaćenje srca i uma te bih svima s malo vremena i volje preporučila da se prijave.“

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr