Sutra nam počinju još jedni Đakovački vezovi

Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova organiziraju 49. po redu Đakovačke vezove. I ove godine pripremljen je bogat kulturno-umjetnički i zabavni program koji za počinje već sutra a svoj vrhunac će doživjeti 3. srpnja kad će biti svečano otvaranje 49. Đakovačkih vezova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju 5. srpnja svečana povorka sudionika krenut će ulicama Đakova u jutarnjim satima, a cijela manifestacija završit će navečer kroz program “Slavonijo, zemljo plemenita”. Uz brojne izvođače koji će nastupat, tradicionalno će se odvijati izbor za najbolje nošeno narodno ruho (djevojke, snaše, momci i bećari).

Cijeli program možete pronaći ovdje.

Đakovački vezovi danas su dobro poznata i afirmirana manifestacija izvornog narodnog folklora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Đakovački vezovi održani su 2. i 3. srpnja 1967. godine kao specifična prigodna turističko-kulturna manifestacija u povodu Međunarodne godine turizma. Inicijator za osnivanje Đakovačkih vezova bio je dr. Zvonimir Benčević, a već prva manifestacija doživjela je velik uspjeh kod ljudi iz Slavonije, ali i šire.

Glavna manifestacija Đakovački vezovi održava se svake godine u srpnju. Tu se izvodi izvorni folklor prije svega Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema te drugih krajeva Hrvatske uz prateće priredbe – otvorenje raznih izložbi, konjičke priredbe te druge kulturne i turističke priredbe.

Svakog ljeta posebno je živo na Đakovačkim vezovima, najvažnijoj smotri hrvatskoga folklornog stvaralaštva koja okuplja na desetke tisuća sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.