U Mostaru otvoreni Dani filma

Osmi po redu Dani filma Mostar otvoreni su sinoć u tome gradu projekcijom filma “Broj 55” hrvatskog redatelja Kristijana Milića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvaranje upriličeno je u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, dok će ostale projekcije biti prikazane u Cinestaru Mostar.

Priznanja za životno djelo “Stablo ljubavi” dodijeljena su doajenima hrvatskog glumišta Špiri Guberini i Ivi Gregureviću, koji nije bio nazočan zbog festivalskih obveza.

Guberina je zamolio sve nazočne da odaju počast preminulim hrvatskim glumačkim velikanima Borisu Buzančiću i Ani Karić. Zahvalio se Borisu i Ani na doprinosu hrvatskom glumištu. Kazao je i da je ponosan na priznanje Stablo ljubavi koje mu je dodijeljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Dana filma Mostar Slaven Knezović rekao je kako su pokretanjem ove filmske manifestacije otvorena vrata da Mostar “postane filmski grad i da se u Hercegovini snimaju filmovi”. Po njemu je “Mostar prirodna pozornica” te je najavio skori početak rada Zaklade za kinematografiju u Mostaru.

U subotu će biti prikazani filmovi “Most na kraju svijeta” Branka Ištvančića i “Mamula” Milana Todorovića. U nedjelju je na programu “Kosac” redatelja Zvonimira Jurića te “Visoka modna napetost” Filipa Šovagovića. U ponedjeljak će gledatelji moći vidjeti film “Top je bio vreo” Slobodana Skerlića i “Happy Endings” Darka Šuvaka, dok je posljednjeg dana predviđena projekcija filma “Reket” Admira Buljugića, a festival će zatvoriti slovenski film “Čefuri raus”, redatelja Gorana Vojnovića.

U sklopu Dana filma, u subotu i nedjelju će biti održana i audicija za novi film Kristijana Milića “Mrtve ribe plivaju na leđima”, po scenariju književnika Josipa Mlakića, čiji će se jedan dio snimati u Mostaru početkom 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.