U petak koncert na dar publici: Studenti Muzičke akademije i Zagrebačka filharmonija u Lisinskom

koncert
Zagreb, 04.09.2017. - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Zagrebačka filharmonija i studenti Muzičke akademije u petak, 14. siječnja održat će tradicionalni koncert na dar publici i to na izmijenjenoj lokaciji – u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Narod.hr

Koncert, kojim će ravnati maestro Ivan Josip Skender, uključit će djela skladatelja Mauricea Ravela i Jeana Sibeliusa, ali i praizvedbu djela Koncert za orgulje i orkestar studenta kompozicije Krešimira Klarića. U koncertu sudjeluju solisti Krešimir Klarić, Fabijan Košćak, Davor Nekjak te Matej Mihaljević.
Odabrani studenti tako će dobiti priliku ravnopravno svirati sa stalnim članovima ovog renomiranog domaćeg ansambla, što je za mlade glazbenike neprocjenjivo i vrijedno profesionalno iskustvo.

Ulaz na koncert slobodan

Zagrebačka filharmonija orkestar je 150-godišnje tradicije vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj. Promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske. Riječ je o glazbenoj instituciji koja utjelovljuje urbanu sliku Zagreba kao srednjoeuropskog središta glazbe, umjetnosti i kulture. Ovaj je orkestar desetljećima u Hrvatsku donosio najbolju klasičnu glazbu. Njegovu povijest pisali su prvorazredni šefovi dirigenti: Friedrich Zaun, Milan Horvat, Lovro von Matačić, Mladen Bašić, Pavle Dešpalj, Kazushi Ono, Pavel Kogan, Alexander Rahbari i Vjekoslav Šutej. Mnogi proslavljeni dirigenti nastupali su sa Zagrebačkom filharmonijom: Leopold Stokowski, Paul Kletzki, Sir Malcom Sargent, Kurt Sanderling, Carlo Zecchi, Jean Martinon, Milan Sachs, Krešimir Baranović, Boris Papandopulo, Stjepan Šulek, Milko Kelemen, Igor Stravinski, Krzysztof Penderecki i drugi.

Mnogobrojni ugledni svjetski poznati glazbenici nastupali su uz Zagrebačku filharmoniju kao solisti na inozemnim turnejama i gosti u sklopu filharmonijskih koncertnih ciklusa: Yehudi Menuhin, Antonio Janigro, Mstislav Rostropovič, Leonid Kogan, Luciano Pavarotti, Ivo Pogorelić, Montserrat Caballe, Alexander Rudin, David Garett, Julian Rachlin, Shlomo Mintz, a suradnju su rado često ostvarivali i poznati domaći glazbenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaz na koncert je slobodan, uz obaveznu prethodnu rezervaciju na mail: producent@muza.hr. Potrebno je predočenje COVID potvrde ili važećeg negativnog testa. Besplatne karte preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije. Koncert će se moći pratiti ONLINE putem YT kanala Muzičke akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.