U Zagrebu organizirano snimanje spota o manjini Rusina u Hrvatskoj

01.12.2015.Zagreb. Snimanje spota o manjini Rusina u Hrvatskoj. Snimio: Darko Strosser

U sklopu projekta “Mjesto za Sve” kojeg provodi Centar za kulturne djelatnosti, uz partnera na projektu Urban fest Osijek (UFO) za predstavnike Saveza Rusina iz Vukovara danas je u Zagrebu organizirano snimanje medijske kampanje kako bi se poboljšala vidljivost rada njihove udruge, ali i povećala razina svijesti građana o manjinskim kulturama u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Saveza Rusina su kroz zadatak koji je bio upućen svim udrugama, a koje su sudjelovale na radionici, najbolje prikazali zašto je upravo njima važno izraditi kampanju te su dobili priliku da s medijskim profesionalcima proizvedu medijsku kampanju za svoju udrugu što će direktno vodi jačanju njihovog kapaciteta.

Izrada medijske kampanje za Savez Rusina proizišla je iz radionice „Kampanja“ koja je održana 16. listopada 2015. u Osijeku gdje su predstavnici organizacija civilnog društva koji se bave zaštitom prava nacionalnih manjina i manjinskih kultura usvojili te unaprijedili svoja praktična znanja i vještine potrebne za razvijanje uspješnih, relevantnih i izvedivih medijskih kampanja.

Kampanje osim što povećavaju vidljivost OCD-a osiguravaju i financijsku samoodrživost organizacije kroz stvaranje pozitivnog imidža koji je itekako važan u odnosu na potencijalne donatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt „Mjesto za Sve“ je vezan na poziv za dostavu projektnih prijedloga „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“ i provodi se u okviru Prioritetne osi, mjere 5.2.5. „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“, u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.” za civilno društvo, a objavio ga je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (sve informacije o natječaju možete pronaći na internet stranicama www.uzuvrh.hr tehttp://www.strukturnifondovi.hr/).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 199.999,97 HRK.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.