Volite tradicionalnu pjesmu? Dođite na otvoreni sat Škole gange u Zagrebu

gange
Foto: snimka zaslona

Volite tradiciju i tradicionalnu pjesmu? Onda je Škola gange odlična prilika da se upoznate s ovom zaštićenom kulturnom baštinom. Otvoreni sat Škole gange održat će se u nedjelju 22. listopada u samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu (Avenija Gojka Šuška 2) od 11:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola gange pokrenuta je povodom obilježavanja 20 godina donošenja UNESCO-ove Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine. Organizator je Udruga kralj Tomislav.

>(VIDEO) Hrvatska je zemlja najbogatije nematerijalne kulturne baštine u Europi – Nijemo kolo iz Dalmatinske zagore

Na otvorenom satu, osim samim polaznicima, Škola gange će biti približena svima zainteresiranima. Svoje umijeće ganganja prenijet će predavači Škole, vrsni poznavatelji gange, koji su svoje znanje i vještine naslijedili od svojih predaka, a nastavili njegovati pridružujući se gangaškim sekcijama u sklopu kulturno-umjetničkih društava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.