Anegdote šampiona: Gdje je zakuhao Čilićev auto i zašto je Mektić “James Dean”

Tokio, 30.07.2021 - U hrvatskom finalu muških parova na olimpijskim igrama u Tokiju, Nikola Mektic i Mate Pavic su pobijedili Marina Cilica i Ivana Dodiga sa 6-4, 3-6, 10-6. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Teniski trener i pomoćnik izbornika Davis Cup reprezentacije Igor Šarić u HRT-ovoj emisiji Nippon komentirao je veliki uspjeh hrvatskih tenisača na Olimpijskim igrama, ali i otkrio neke zanimljivosti iz njihovih karijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tek nakon nekog vremena postat ćemo svjesni što su naši tenisači napravili. Ovo je veliki poticaj za njih, ali i mlađe igrače koji vide da igrači osvajaju turnire i da je tenis lijep sport. Zbog ovakvih rezultata mladi se počinju baviti sportom, rekao je Šarić te nastavio:

– Na svim našim okupljanjima dobra je atmosfera. Mi se svi trudimo, važan je respekt igrača prema trenerima, i trenera prema igračima. Cijela struktura mora biti dobro posložena da vlada harmonija i pozitivna atmosfera.

Prisjetio se teniski trener i ponekih anegdote s početka njihovih karijera te dana u Davis Cup reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Marin je s ocem krenuo preko brda u Dalmaciju na turnir pa im je stari auto zakuhao pa su morali stati i zvali su da ih pričekaju da mogu stići na turnir, otkrio je Šarić događaj kad je Čilić imao 13 godina. – On je rano otišao u Zagreb, a to su žrtve koje mladi igrač mora u svojoj karijeri proći, ako se želi profesionalno baviti tenisom.

Jednom prilikom pitali su Ivana Dodiga osjeća li pritisak na turniru.

– On je odgovorio da je sad lako te da je imao pritisak kad je znao ako se ne kvalificira neće imati za platiti hotel, rekao je Šarić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sjećam se situacije kad je igrao finale Challengera u singlu. U trećem setu, Dodig je odlazio na WC, promrmljao je nešto sebi u bradu i linijski je prijavio glavnom sucu da je opsovao. Zbog toga je diskvalificiran. Na tom turniru nije dobio niti poene, ni novčanu nagradu. Bio je tada 150., a to finale ga nije diglo, već unazadilo, otkrio je Šarić.

Mate Pavić u prvom nastupu u Davis Cup reprezentaciji prošao je jednu vrstu inicijacije.

– Kad dođe mladi igrač u Davis Cup, obično mu napišemo govor koji on mora pročitati pred svim uzvanicima na svečanoj večeri. Mislim da smo igrali protiv Italije u Torinu. On je to savršeno odradio, ali govor je bio pola na talijanskom, pola na češkom, pola na njemačkom, pola na engleskom kako bi svi gosti razumjeli. Odlično se snašao, malo si je popio prije da bi to mogao obaviti, rekao je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov partner Nikola Mektić dobio je, pak, nadimak – James Dean.

– Tako smo ga zvali kad je došao u reprezentaciju s obzirom na to da je naočit momak, sa smiješkom na licu, otkrio je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.