Čelnici kluba nezadovoljni: Koeman po tko zna koji put odlazi iz Barcelone

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Kako po tko zna koji puta pišu španjolski mediji Ronald Koeman mogao bi napustiti klupu Barcelone nakon samo jedne sezone. Naime, Barcelona je ove sezone, pod njegovim vodstvom, osvojila Kup Kralja, no posrnula je prerano u Ligi prvaka, a i u prvenstvu će teško do naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelništvo kluba, posve razumljivo, nije zadovoljno ovakvim rezultatima te nisu zadovoljni radom nizozemskog stručnjaka, koji je uoči sezone, odmah po dolasku, potjerao iz kluba Luisa Suareza, Ivana Rakitića. Njegov je, dakle, ostanak na Nou Campu pod upitnikom, no tako je već mjesecima, Koeman stalno odlazi, no i dalje ostaje.

Čelnici Barce smatraju da Koeman ne priprema utakmice na adekvatan način te da je to uzrok što ove sezone katalonski klub jednostavno ne može pobijediti klubove iz samog vrha ljestvice, poput Reala ili Atletico Madrida.  Tako je Barcelona u direktnim sudarima protiv Atletica i Reala  osvojila samo jedan bod i na kraju će ih to gotovo sigurno koštati naslova, jučerašnji remi na Camp Nou sa Atleticom (0:0) jedini je bod kojeg je katalonski velikan osvojio, prije toga su u tri navrata poraženi od najvećih i direktnih suparnika za titulu.

Atletico ih je u Madridu porazio sa 1:0 u prvom dijelu sezone, a Real ih je dobio dva puta sa 2:1 i 3:1. Bracelona jedino sa Sevillom ima pozitivan međusobni omjer, no Sevilla više i nije u igri za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvi rezultati ne mogu zadovoljiti ambiciozno čelništvo Barcelone, kao što ne mogu zadovoljiti ni navijače ponosa Katalonije te neće biti nikakvo iznenađenje ako bi Koeman ovog ljeta napustio Nou Camp.

Zna se već i glavni kandidat za njegovog nasljednika, to je legendarni Xavi Hernandez, koji ima ugovor sa Al Saddom kojeg je nedavno produžio, ali postoji klauzula da može ići u slučaju ponude iz Barcelone. Barcelona je ipak Barcelona i takav se poziv ne odbija. Koeman je s druge strane vodio Barcu u 51 utakmici i ima omjer od 33 pobjeda, osam remija i 10 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.