Češka i Rusija u finalu FED Cup-a

Češke tenisačice, braniteljice prošlogodišnjeg naslova, po četvrti će put u posljednjih pet godina igrati u finalu Fed Cupa, a u dvoboju za trofej suprotstavit će im se Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinje su u Ostravi već nakon tri pojedinačna dvoboja stigle do pobjede nad Francuskom, pa je odigran još samo revijalni dvoboj parova, dok je u Sočiju posljednji meč odlučivao u prolazu u polufinale nakon što su Ruskinje u subotu povele 2-0, a Njemice s dva uvjerljiva pojedinačna trijumfa u nedjelju izjednačile na 2-2.

U odlučujućem dvoboju parova Jelena Vesnina i Anastasja Pavljučenkova svladale su sa 6-2, 6-3 Sabine Lisicki i Andreu Petković te spriječile reprizu prošlogodišnjeg finala. Ruskinje su posljednji put slavile u Fed Cupu 2008., a nakon toga su dvaput poražene u finalima: 2011. od Češke u Moskvi te 2013. na gostovanju u Italiji.

Domaćin finala je Češka, koja će 14. i 15. studenog Ruskinje najvjerojatnije ugostiti u praškoj O2 Areni, gdje su osvojile i prethodna dva naslova (2012. i 2014.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.