Dalić ostao i bez Petkovića: ‘To nam ruši koncepciju, a Oršić zaslužuje priliku’

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je rekao kako je u nedjelju navečer doznao da je otpao napadač Dinama Bruno Petković, što znatno otežava koncepciju igre koju je zamislio, a istaknuo je da će nam najteži izazov biti prva utakmica u Ljubljani.

– Iznenadilo me sinoć kad smo to saznali. Nedostajat će nam sigurno, igrao je u dobroj formi, ali nažalost ostali smo bez Brune Petkovića, kao što smo ranije i bez Ante Rebića, obojice nema zbog ozljeda. Bez Petkovića moramo mijenjati dosta toga u igri, nedostajat će nam. S njim sam imao jednu opciju igre u planu, sada to sve moram mijenjati, istaknuo je izbornik.

Osvrnuo se i na sjajnu formu Mislava Oršića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislav je u sjajnoj formi i zaslužuje igrati, ali Petkovićeva ozljeda nam je srušila koncepciju. Bez obzira na to, Mislav će sigurno dobiti priliku jer pred nama su tri utakmice.

– Najteža utakmica bit će prva, ona kod Slovenije, jer okupljamo se sve do danas navečer, a samo dva dana kasnije čeka nas veliki izazov u Ljubljani, kaže Dalić te objašnjava:

– Matjaž Kek je sjajan trener, koji je nakon odličnih rezultata s Rijekom u istom stilu nastavio i s reprezentacijom svoje zemlje. Ček nas odlična momčad, visoka, opasna iz prekida. Na golu je Oblak, jedan od najboljih vratara svijeta, u napadu je na desnoj strani predvodi Iličić. Slovenija je najjači od tri suparnika koji nas očekuju na početku kvalifikacija i moramo krenuti u najjačem sastavu, nema kalkulacija, Slovenci su jaki i bit će “napaljeni” na nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je potvrdio kako je pritisak HNS-a urodio plodom i nogometaši Intera Ivan Perišić i Marcelo Brozović doći će danas u Zagreb.

– Oni bi trebali krenuti tijekom dana iz Milana i očekujem da danas navečer budemo svi zajedno. Borna Barišić trebao bi doći zadnji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.