Dani Olmo otkrio zašto želi hrvatsko državljanstvo i za koga će navijati večeras

Foto: fah

Dani Olmo ove se sezone prometnuo u jednog od ključnih igrača Dinama gdje je stigao sa samo 16 godina i to iz redova Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina je, želim hrvatsko državljanstvo, ali ne iz razloga da bih igrao za Vatrene već zbog toga što bi mi to donijelo određene pogodnosti, ipak živim tamo”, kaže Olmo za Sportske novosti.

“Uvijek je teško kada negdje dolaziš i ne znaš jezik i dok se ne upoznaš sa suigračima. Imao sam sreće jer sam u početku trenirao s drugom momčadi Dinama gdje je bio jedan Portugalac koji mi je puno pomogao. Znao je malo i engleskog i hrvatskog. Također bih napomenuo kako smo bili vrlo mlada momčad i puno smo morali međusobno komunicirati što mi je također bilo od velike koristi”, smatra Olmo.

“Barcelona se ne može usporediti s puno klubova, ali i u Dinamu je sve posloženo na vrlo visokoj razini, bilo da je riječ o prvoj ili drugoj momčadi. Dinamo jako pazi na svoje igrače jer ipak u konačnici živi od prodaje. Dinamova akademija je strašna. Modrić, Kovačić, Mandžukić… svi su oni bili u Dinamu, a pogledajte gdje su danas”, ističe Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vidi večerašnju utakmicu?

“Ono se sigurno neće ponoviti. Hrvatska je jako dobra momčad i to je pokazala i u Rusiji. Uvjeren sam da ćemo gledati fantastičnu utakmicu”, smatra on.

A za koga on navija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da će Španjolska pobijediti, možda 3:1 za Furiju”, ističe.

Hoće li se vratiti u Španjolsku?

“Vidjet ćemo. Volio bih se vratiti kući, ali trenutno sam tu gdje jesam, fokusiran na Dinamo, ali vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti, ali lagao bih kad bih rekao da se ne želim vratiti”, kaže on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.