Dinamo pobjedom u novu sezonu

Dinamo je petu godinu zaredom sezonu otvorio prijateljskom utakmicom protiv NK Slavija u Pleternici i ponovno upisao dobar rezultat. Pogotke za 3:0 pobjedu postigli su Božić, Machado i Matić, a Modri su tako nastavili svoj niz pobjeda u tradicionalnim utakmicama u Pleternici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine domaćin i mještani na prekrasan način dočekaju Modre, prvake Hrvatske, a svake je godine interes za utakmicu nevjerojatan. Krasna sportska atmosfera, sportski prijatelji i dio Hrvatske u kojem Dinamo ima velik broj navijača zaista su prekrasan ambijent za početak sezone.

Tradicionalna utakmica u Pleternici puno je više od same utakmice, ali uz sjajnu atmosferu i popratne sadržaje svake godine Dinamo i Slavija gledateljima priušte zanimljivih 90 minuta. Trener Zoran Mamić u Pleternicu je na prvu pripremnu utakmicu poveo standardne prvotimce, ali i nekoliko mladih igrača. Na gostovanju kod Slavije tako su bili mladi igrači Ivan Božić, Matija Fintić i Tin Matić – juniori koji su ove godine izborili 12. titulu pobjednika turnira ”Mladen Ramljak”, dok je Fintić ponio i titulu najboljeg igrača turnira. U Pleternici su bili i mladi Dani Olmo te Bojan Knežević, donedavno igrači druge momčadi Dinama.

Tradicionalna utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve godine Modri su slavili 5:0, zatim su druge godine upisali 2:0 pobjedu, a godinu dana kasnije momčad iz Zagreba slavila 4:1. U lipnju 2014. godine Dinamo je upisao 5:2 pobjedu, a sada je stigla nova 3:0 pobjeda.

Od prvotimaca na popisu za prvu prijateljsku utakmicu u novoj sezoni bili su vratari Antonijo Ježina i Eduardo, zatim prvotimci Musa, Šimunović, Pinto, Fernandes, Matel, Taravel, Goncalo, Ćorić, Husejinović, Machado, Gojak, Pivarić. Na prvo gostovanje trener Mamić poveo je i mladog Bornu Barišića te povratnika iz Istre 1961 Zvonka Pamića. Od prve minute Dinamo je igrao u sljedećem sastavu: Eduardo na golu, zatim Pinto, Šimunović, Musa i Barišić, u sredini su bili Knežević i Goncalo, ispred njih Olmo, Ćorić i Fernandes, dok je naprijed bio Božić.

Dinamo je u utakmicu ušao motivirano i raspoloženo, a već nakon nekoliko dobrih akcija mreža Slavije se zatresla. Nakon dobre akcije na desnoj strani, u kaznenom je prostoru domaćina na loptu stigao mladi Božić koji je zatresao mrežu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić i Henriquez

U Pleternici nije bio mladi Domagoj Pavičić koji se na početku priprema ozlijedio i zbog puknuća metatarzalne kosti desnog stopala bit će izvan terena minimalno dva mjeseca. S momčadi još uvijek nije Angelo Henriquez koji nastupa u dresu Čilea na Copa America. Naš je napadač u 3. kolu Copa America upisao dvije sjajne asistencije u 5:0 pobjedi Čilea protiv Bolivije.

Rani pogodak stvorio je kod Modrih dodatnu sigurnost pa su uslijedile nove dobre prilike. Ćorić je izveo nekoliko kornera, ali niti jedna akcija nije rezultirala novim pogotkom. Dobru je priliku ponovno imao Božić kada je u 24. minuti pokušao s nekoliko metara glavom, ali njegov je pokušaj vratar Petković spremno uhvatio. Igrači Slavije pokušavali su proći do kaznenog prostora Dinama, imali su nekoliko pokušaja iz kontre, ali gotovo da i nisu uspjeli preći centar terena. Eduardo tako u prvom dijelu nije imao puno posla jer nije bilo prilike koja bi ozbiljnije ugrozila vrata Dinama, a pred kraj prvog poluvremena lijepu je priliku imao Goncalo kada je stigao sam na loptu na 25 metara, a zatim je poslao nažalost samo preko gola domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečani trenutak

U 17. minuti od igračke se karijere u NK Slavija oprostio Davor Žafarić kojem je na terenu prilikom izlaska iz igre dodijeljena nagrada. Sigurni smo da će Žafarić kraj karijere u Slaviji još bolje pamtiti s obzirom na to da se od svog kluba oprostio u utakmici s hrvatskim prvakom. Također, prije početka utakmice igračima NK Slavija dodijeljene su medalje koje su osvojili kao prvaci 3. HNL Istok. Ovim putem čestitamo igračima i stožeru na tom uspjehu!

U nastavku utakmice Modri su nastavili jednakim tempom, tražili su novi pogodak kako bi povećali minimalno vodstvo. Trener Mamić napravio je veliku izmjenu i dao je priliku igračima ”s klupe” pa su tako na travnjak Modri istrčali u gotovo kompletno drugačijem sastavu – u igri je ostao samo Goncalo. Dinamo je u nastavku na golu imao Ježinu, ispred njega su bili Matel, Taravel, Goncalo i Pivarić, zatim u sredini Pamić i Machado, ispred njih Fintić, Gojak i Husejinović te u vrhu mladi Matić. U 57. minuti utakmice ozlijedio se Husejinović pa se u igru ponovno vratio strijelac prvog pogotka Božić. Dinamo je nastavio s prilikama i pritiskom na domaća vrata, a uskoro je uslijedila mala modra golijada. Machado je prvo imao krasnu priliku kada je njegov pokušaj gotovo s gol-linije spasio Peharda, a zatim se minutu kasnije Dinamov Portugalac upisao na listu strijelaca.

Samo minutu nakon povećanja vodstva na 2:0 i lijepog pogotka Machada, u strijelce se nakon lijepe akcije upisao i mladi Amer Gojak. Domaćin se u drugom dijelu nakon povećanja prednosti Dinama nije predao. Peharda je bio u dobroj prilici kada se sjurio po desnoj strani i pokušao probiti do kaznenog prostora Dinama, ali Pivarić nije dopustio da igrač Slavije napravi ozbiljniju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Modri su imali još nekoliko izglednih prilika. Pokušavali su između ostalih Gojak, Machado, Božić, Goncalo, ali rezultat se nije mijenjao. Modri su tako upisali lijepu pobjedu u tradicionalnoj utakmici sa Slavijom te su na najbolji mogući način započeli novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.