Grčevita borba Hajduka i Rijeke za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka…

Foto: fah

Nogometaši Dinama slavili su pred 22 000 gledatelja na Poljudu protiv Hajduka 2:0. S obzirom da je Dinamo bio favorit i prije utakmice, bez obzira što se igralo u Splitu, pobjeda nije nikakvo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći derbi hrvatskog nogometa zasluženo je pripao Modrima, iako je Hajduk odigrao solidnu utakmicu, što je poslije susreta s ponosom istaknuo i trener Tudor. Pobjedom su plavi pobjegli ”bilima” na 17 bodova prednosti te Hajduku predstoji grčevita borba za 2. mjesto s Rijekom koje donosi kvalifikacije za Lige prvaka. Moguće je da će se puno više o drugom hrvatskom putniku u kvalifikacije za Ligu znati poslije idućeg kola kada na Rujevici igraju Rijeka i Hajduk.

Igor Tudor tvrdi kako ipak derbi na Rujevici neće biti presudan. Naime, ”bili” u ovom trenutku imaju tek bod više od Rijeke, a ako bi Riječani pobijedili Hajduk došli bi na dva boda prednosti. Sasvim sigurno nedovoljno da bi se moglo govoriti kako je sve riješeno, kao što je riješena borba za prvo mjesto s obzirom na veliku prednost aktualnog prvaka. No, ako bi na Rujevici slavio Hajduk došao bi na četiri boda prednosti…

“Rijeka po sustavu igra slično nama, ali po stilu igre skroz drugačije. Neće ta jedna utakmica ništa odlučiti, poslije nje će ih biti još 10, a i Osijek i Rijeka moraju k nama na Poljud”, poručio je nakon poraza od Dinama, a uoči derbija protiv Rijeke trener Hajduka Igor Tudor. Za Hajduk je velika sreća to što Rijeka ove sezone igra vrlo promjenjivo, naime, u prošlom kolu su na Maksimiru doživjeli fijasko i izgubili sa čak 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek? Posljednja dva kola barem privremeno su Osječane gurnula u drugi plan kad je u pitanju borba za drugo mjesto. Osijek, naime, u Gradskom vrtu nije uspio pobijediti Hajduk u prošlom kolu, a u ovom je kolu poražen u Puli od Istre 1961.  Osijek, podsjetimo, za drugoplasiranim Hajdukom zaostaje šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.