Lino ususret Euru kritičan prema igračima: ‘Zezao sam ostale na klupi rekavši ‘pa Duvnjak je došao iz bolnice, a igra bolje od vas’

Foto: fah

Nakon generalne probe – utakmice Hrvatske i Crne Gore – Lino Červar nije bio zadovoljan. No, ipak vjeruje kako će u nekoliko preostalih dana sve doći na svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica je pokazala da ne smijemo lebdjeti i da će za svaku pobjedu trebati dati maksimum. Ljut sam jer smo vježbali obranu, a htjeli smo na brzinu sve napraviti. I u obrani i u napadu pokazalo se dosta slabosti u kontinuitetu naše igre”, kaže Červar za Sportske novosti.

“Ne možemo dopustiti da dobivamo isključenja zbog prigovora sucima, a to je dobila desna strana, koja je dobila i najviše lakih golova na utakmici. To su stvari umišljenosti, a reprezentacija je nešto više. Nema tu mjesta glupostima. Tu treba zabijati golove, ići na glavu da se rezultat vratiti u konačnici”, poručuje.

“Igrali smo obrane 5-1 i 6-0, bilo je uspona i padova. Zanimljivo je da je ona bila dobra u trenucima kada su nas stizali, tako smo trebali igrati cijelu utakmicu. A nama je nedostajao pravodobni izlazak, kompaktnost. Ako netko ispada “jedan na jedan”, treba mu pomagati, a mi tu vrstu kompaktnosti nismo imali. Obrana mora igrati jedan za drugog. To je stvar u kojoj se jača karakter momčadi”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše je bilo promašivanja, a to neće ići protiv Srbije.

“Puno smo zicera promašili. Srbiju tako dobiti nećemo. Moramo se resetirati. Obranom se pobjeđuje, a mi smo mislili da ćemo napadom pobijediti. Otud i promašaji. Obično promašuju oni koji loše igraju u obrani, jer da cijene to što rade da bi dobili i zaradili loptu, ne bi se događali promašaji. Treba ići na glavu i imam što reći igračima”, ističe.

Duvnjak se vratio i izbornik računa na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Duvnjaka smo malo stavljali, malo mijenjali. Bio je OK. Zezao sam ove na klupi rekavši, “pa čovjek došao iz bolnice, a igra bolje od vas”, poručuje Lino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.