Luka Modrić progovorio o ratu, ali i o mogućem kraju karijere: ‘Igranje za Hrvatsku je san svakog dječaka, naša je snaga u zajedništvu’

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, u razgovoru za španjolske medije progovorio je o svojoj bogatoj karijeri, uspjesima s Vatrenima, ali se također i osvrnuo na sedam nezaboravnih godina u najboljem europskom klubu svih vremena – Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Svakog dana sam jako sretan što mogu igrati za svoju državu. Kapetan sam i to me čini posebno ponosnim. Nastavit ću igrati sve dok treneri misle da mogu pridonijeti momčadi. Povući ću se kad to ne bude slučaj ”, rekao je prošle godine najbolji nogometaš svijeta, koji je 2018. proglašen i najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je Hrvatska osvojila povijesno srebro.

”Naša je reprezentacija uvijek imala talentirane igrače. Zemlja je bila opsjednuta generacijom iz ’98. koja je napravila nešto posebno i bili su nam uzor. Imali smo impresivno Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Osjećali smo da je naša dužnost da zemlji poklonimo nešto posebno jer su uvijek s nama. Bilo nam je jako teško izgubiti u finalu”. rekao je Modrić, koji se dotaknuo i rata u Hrvatskoj, odnosno razdoblja velikosrpske agresije na Hrvatsku.

”Stvari koje su se dogodile u Hrvatskoj zbog rata imale su velik utjecaj na nas. Igranje za Hrvatsku je san za svakog dječaka. Naša snaga je zajedništvo i ponosni smo što možemo predstavljati našu zemlju”, kazao je kapetan Vatrenih te je u nastavku dodao: ”Uvijek sam sanjao da ću s Realom napraviti nešto veliko, ali moja karijera ne bi bila potpuna da nisam napravio nešto s Hrvatskom. SP u Rusiji je bio moja posljednja šansa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišlja li Luka o kraju karijere?

”Neću odrediti rok. Idem korak po korak. Osjećam se dobro iako priznajem da ova godina nije bila dobra. No, još uvijek imam snage igrati u Realu.”

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije komentirao je činjenicu da je na početku sezone osvojio Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Impresivno je to osvojiti, posebno jer su u konkurenciji Messi i Cristiano. To je bilo nevjerojatno i jako sam sretan. Pohvala mojoj karijeri. ”

Kakav bi Real navijači mogli očekivati u novoj sezoni, prošla nije bila baš na razini kluba koji je tri puta uzastopno osvojio Ligu prvaka?

”Očekujem bolji Real, konkurentan u svim aspektima i svim natjecanjima, što nam nije uspjelo ove sezone. Ja sam jedan od starijih u momčadi, to je odgovornost koja mi se sviđa. Siguran sam da ćemo biti bolji sljedeće sezone, a navijači zaslužuju da osvojimo važne naslove. Veselim se sljedećoj sezoni, siguran sam da će biti sjajna za mene i jedva čekam da počne”, zaključio je po mnogima najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Real se pojačao za novu sezonu, došli su Eden Hazard te Luka Jović. No, to navodno nije sve, očekuju se i neka nova pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.