Najskuplji igrač u povijesti Reala: Koliko je zapravo ”Kraljevski klub” platio Edena Hazarda?

Foto: Twitter

Real Madrid jedan je od klubova koji na pojačanja troši pravo bogatstvo, no čini se kako ni kod njih nije uvijek sve posve transparentno. Naime, pisalo se da je Real belgijskog reprezentativca, koji je briljirao na SP-u u Rusiji prije dvije godine, Edena Hazarda, platio 100 milijuna eura Chelseaju prošlog ljeta, međutim, nove informacije govore kako je transfer vrijedan čak 160 milijuna eura. Eden Hazard u Realu nije briljirao prošle sezone, bilo je to daleko ispod razine koja se od njega očekivala i daleko ispod bogatstva koji je za njega dao klub iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski se mediji uz pomoć tamošnjeg niželigaša Tubizea došli do zaključka da je transfer daleko unosniji nego što je isprva izgledalo, nego što su iz Reala rekli prema van. Podsjetimo, Tubize ima pravo 0.5 posto od transfera jer je Hazard tamo igrao dok je imao 12 i 13 godina. Drugim riječima, Tubizeu pripada 800.000 eura, a što onda znači da je Real Chelseaju za cijeli transfer isplatio nevjerojatnih i već spomenutih 160 milijuna eura.

Iz toga se lako može izvući zaključak da je Hazard zapravo najskuplji igrač u povijesti Reala, sve donedavno se mislio da je to zapravo i dalje Gareth Bale (101 mil. eura), a treći na listi je ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo sa 94 milijuna eura. Podsjetimo, Ronaldo, pa i Bale, su puno toga dali Realu svojedobno, Hazard je međutim razočarao. U sezoni koja je nedavno završila zabio je tek jedan gol u 22 utakmice te definitivno nije opravdao činjenicu da je najskuplji igrač u povijesti ”Kraljevskog kluba”. Nova sezona, koja je za Real pred vratima, novi je početak i nova prilika za Belgijca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.