Niko Kovač: Želimo tri boda u Sofiji, no i s bodom ćemo biti zadovoljni

Uoči odlaska hrvatske nogometne reprezentacije u Sofiju, gdje će u petak (20.45 sati) odigrati drugu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016., izbornik Niko Kovač otkrio je da će ozlijeđenog stopera Dejana Lovrena u zadnjoj liniji obrane najvjerojatnije zamijeniti branič kijevskog Dinama Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski nogometaši u četvrtak su posebnim zrakoplovom iz zagrebačke zračne luke otputovali u Sofiju, a među njima nije bilo ozlijeđenog stopera Liverpoola Dejana Lovrena. Umjesto njega, izbornik Niko Kovač je u posljednji trenutak uputio poziv iskusnom stoperu Gordonu Schildenfeldu, kojeg nije bilo na popisu za rujanske dvoboje s Ciprom i Maltom.

“Sigurno bi bilo lijepo da je Lovren s nama, ali imamo mi i drugih rješenja. Evo, vratio nam se Šifo. Neće tu biti nikakvih problema”, izjavio je izbornik Kovač u četvrtak uoči odlaska u Bugarsku.

Schildenfeld je bio u skupini igrača koji su na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bili samo promatrači i činilo se da je jedan od onih koji će biti žrtvovan u svrhu pomlađivanja reprezentacije. No, to ga nije nagnalo na javne istupe kakve su imali primjerice Ognjen Vukojević i Eduardo da Silva koji su se oprostili od reprezentativnog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se dobro. Nemam problema da uskočim kad bude potrebno, kao što je sada do toga došlo”, izjavio je stoper Panathinaikosa, naknadno pozvani Gordon Schildenfeld.

Ipak, čini se da je njegova nazočnost ovdje samo osigurač izborniku u slučaju neke nove ozljede, a da će umjesto Lovrena priliku dobiti Domagoj Vida koji u kijevskom Dinamu pokriva poziciju na desnom boku.

“Žao mi je Lovrena, jer igra u dobroj formi. Nadam se da ću igrati i opravdati izbornikovo povjerenje te da će Hrvatska pobijediti u Sofiji. Pozicija stopera mi neće biti problem, jer ionako mislim da se na njoj najbolje snalazim. S Ćorlukom nisam puno, ni dugo igrao, ali to ne bi trebao biti problem. On je stariji, iskusniji i očekujem da će mi pomoći. Ja vjerujem u sebe”, rekao je Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativci s puno optimizma dočekuju dvoboj u Sofiji, uvjereni su u pobjedu, iako većina neće biti nezadovoljna ni vrate li se neporaženi iz Bugarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.