Ako ništa drugo Veselin Vujović bio je iskren: ‘U ovom trenutku ne želim biti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije…’

Foto: fah

Aktualni izbornik Slovenije, Veselin Vujović, te jedan od kandidata za hrvatskog izbornika, dakle, za nasljednika Željka Babića, koji je promptno smijenjen poslije Svjetskog prvenstva, ne prestaje s komentiranjem rukometnih zbivanja u Hrvatskoj.  Vujović je svjestan da jedan dio hrvatskih medija te stručnjaka i sportskih analitičara ozbiljno računa s njegovim angažmanom, iako nakon posljednjih izjava u  javnosti sve više prevladava Lino Červar kao prvi favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim izjavama Veselin Vujović izazvao je brojne kontroverze u Hrvatskoj iako su, ako ćemo realno, takve izjave izbornika Slovenije zapravo benigne. “Nikada ne lažem, govorim samo ono što mislim. Rekao sam da su Hrvati prepotentni u određenom kontekstu”, rekao je Veselin Vujović. Realno gledajući, a s obzirom na brojne medalje, takva izjava je točna, dakako, ako se pod takvom izjavom ne podrazumijeva ništa loše. Postoji sportska bahatost, bez zlobe, a postoji i ona druga, ona koja ide za tim da se protivnika podcjenjuje. Veselin Vujović trenirao je brojne hrvatske rukometaša te hrvatski rukomet jako dobro poznaje, bio je jedno vrijeme i trener hrvatskog prvaka Zagreba. Sam Vujović kasnije je reterirao od nekih svojih izjava, koje su u prvi mah bile ironične, sarkastične, ali i donekle uvredljive.

Naime, Vujović danas tvrdi da Hrvati, s obzirom na brojne sportske uspjehe, imaju pravo biti prepotentni u pozitivno smislu.  No, prije nekoliko dana njegova originalna izjava zapravo je nešto drugačija, tada je Vujović rekao da se “Hrvati ponašaju kao da su najbolji u regiji, na prostoru bivše Jugoslavije…” Hrvatska rukometna reprezentacija to i je, niti jedna reprezentacija u ovom dijelu Europe nije ostvarila takve rezultate kakve ima Hrvatska. Vujović bi to kao i sam nekoć vrhunski rukometaš, a danas trener, morao znati. Hrvatska je uz Francusku najuspješnija rukometna nacija u posljednjih 15 godina.

“Rekao sam da su Hrvati prepotentni, ali bilo je to u pozitivnom kontekstu. Svatko tko je drugačije razumio, potpuni je kreten. Takva sportska, rukometna nacija ima potpuno pravo biti prepotentna i tako se ponašati”, rekao je Vujović za Svijet rukometa. To je, naravno, nešto posve drugo, i realno. Veselin Vujović sebe je eliminirao kada je doslovce rekao: “U ovom trenutku ne mogu, i NE ŽELIM biti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, ova posljednja je izjava je iskrena, kako prema Hrvatskoj, tako i prema Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.