Ostali u Miloševićevim vremenima: Kako su ‘mediji’ Aleksandra Vučića reagirali na transparent Torcide i poruku za obljetnicu Bljeska!

Foto: fah

Kako smo već pisali Torcida je na Poljudu tijekom utakmice Hajduk – Inter 3:2 obilježila obljetnicu oslobodilačke vojno-redarstvenu operaciju Bljesak, na transparentu je pisalo:  “Rano jutro, svibanj prvi, za domovinu do zadnje kapi krvi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu su se vijorile i zastave HOS-a, orila se legendarna pjesma iz Domovinskog rata ”Moja domovina”...

Podsjetimo, hrvatska vojska i hrvatski redarstvenici oslobodili su u kratkom roku, munjevitom akcijom, okupiranu Zapadnu Slavoniju, uključujući Jasenovac i Okučane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji bliski srbijanskom voždu, kojeg mnogi i u Srbiji smatraju diktatorom, Aleksandru Vučiću, su, naravno, bez imalo želje za pretjerivanjem – ”podivljali.”

Naime, redom, radi se o tabloidima i ”medijima” koje je teško zvati medijima, i koji šire gotovo na svakodnevnoj bazi netrpeljivost, pa i ponekad otvorenu mržnju, prema oponentima Aleksandra Vučića. Primjerice, to su Kurir, Alo, Informer, Telegraf..., a koje je uostalom u više navrata raskrinkavao i bivši sportski komentator iz Srbije, Milojko Pantić, koji je također česta meta takvih ”medija.”

Kurir tako donosi naslov: SKANDAL U HRVATSKOJ! Sraman transparent na Poljudu! Navijači Hajduka opet veličali zločin nad Srbima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Sa sličnim naslovom izlazi i Alo: ‘‘NOVI SKANDAL U SPLITU! Torcida opet slavi ubijanje Srba! Ustaše veličaju “Bljesak” i “Oluju…”

Naime, u članku pišu kako ”Torcida opet slavi ubijanje Srba”, naravno, u svom stilu tvrde kako je u ”Bljesku” 15 tisuća Srba ostalo bez domova te da ih je oko 300 ubijeno.

“Rano jutro, svibanj prvi, za domovinu do zadnje kapi krvi: Torcida slavi “Bljesak”, ubojstvo stotina i egzodus 15.000 Srba”, navodi se u naslovu Telegrafa.  Kako se i očekivalo najdalje je ostao najekstremniji Vučićev tabloid Informer, koji je Hrvate, kako su to inače devedesetih, pa i puno kasnije, radili Vučić, Šešelj i ostali, što bivši i sadašnji, četnici, nazvao ustašama, baš kao što konstantno Albance nazivaju Šiptarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”USTAŠE OPET SLAVE UBIJANJE SRBA! Skandal na “Poljudu”,  Torcida veliča ”Bljesak” i ”Oluju”, piše Informer.

Informer, Alo, Kurir, Telegraf…, i ostali slični srbijanski ”mediji” generalno su zaboravili ulogu Aleksandra Vučića tijekom devedesetih i agresije na Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Ne sjećaju se čak ni da je Vučić bio u okupiranoj Glini, održao ratno – huškački govor, da je, između ostaloga, bio član fašističke Šešeljeve stranke, stranke pravomoćno osuđenog ratnog zločinca.  Radi se o ”medijima” koji otvoreno proganjaju one koji smatraju kako su Ratko Mladić i Radovan Karadžić, nedavno pravomoćno osuđen u Haagu, ratni zločinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.