Plava europska bajka: Plzen u bojama Dinama, hrvatski prvak imat će veliku podršku!

Foto: Snimka zaslona/Jutarnji list

Dinamo večeras od 21 sat u Plzenu igra prvu utakmicu nokaut faze Europske lige protiv neugodne Viktorije, koja je posebno opasna na svom travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, hrvatski prvak imat će u Češkoj veliku podršku vjernih navijača, naime, prema pisanju čeških, kao i hrvatskih, medija Hrvati su u okolici te samom gradu rezervirali više od 400 smještaja. Kako se približava vrijeme velike utakmice za Dinamo tako se i navijači hrvatskog prvaka grupiraju oko stadiona, nažalost, prema najnovijim informacijama ulaznica za utakmicu više nema, a zbog velikog zanimanja češka policija je također na nogama, srećom, za sada sve prolazi u najboljem redu, mirno, prijateljski, dok se na ulicama Plzena navodno nalazi oko 300 policajaca u civilu.

Posljednje informacije govore da bi se na stadionu moglo pojaviti preko 1000 navijača Dinama, naravno, neki će se i provući ”ispod radara” tako da vjerujemo kako bi moglo biti barem 1500 navijača hrvatskog prvaka koji poslije dugih 49 godina otvara svoje europsko proljeće s dobrim šansama da se europska bajka nastavi i protegne možda i do Uskrsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nakon prve utakmice u Plzenu Viktorija treba doći i u Zagreb, na noge Dinamu u Maksimiru gdje će, vjerujemo, pasti konačna odluka o nastavku europskog puta. Viktorija je navodno prodala tek 300 karata svojim navijačima te ih se na Maksimiru ne očekuje više od 400. No, puno će toga ovisiti i o rezultatu večerašnje utakmice, eventualna pobjeda Modrih vjerojatno bi obeshrabrila navijače češkog kluba i u Zagrebu bi ih bilo tek stotinjak.

Iz Viktorije su, podsjetimo, izdali proglas za današnju utakmicu te su još jednom naglasili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dinamovi navijači mogu ući samo na dio tribine namijenjen njima, na ulazima će biti jake kontrole i gledatelji će moći na stadion jedino uz predočenje dokumenta kojim potvrđuju češko državljanstvo

Tko god ne bude imao češki ID neće moći na stadion, uz dodatak da mu neće biti nadoknađen trošak kupnje ulaznice. Također, nitko s Dinamovim obilježjima neće moći ni na jednu tribinu osim one koja je namijenjena modrim navijačima”, prenose Sportske novosti.

Zbog sigurnosti i detaljne kontrole pozvali su gledatelje da na stadion dođu najkasnije sat vremena prije početka dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.