Prvi slučaj dopinga u Riju: Ovo je ponižavajuće!

igre
Foto: fah

Bugarska atletičarka Silvija Danekova, koja trči na 3.000 m s zaprekama, objavila je u petak kako je bila pozitivna na antidoping testu na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru, međutim odbacuje svaku mogućnost da je svjesno koristila doping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Saznali smo da je moj četvrti test pozitivan. Šok koji sam doživjela je nevjerojatan”, izjavila je za bugarsku televiziju BNT Danekova koja je prva atletičarka koja je pozitivna na doping na ovim Igrama.

Danekova (33) je privremeno suspendirana, a kako javlja televizija BNT i uzorak B je bio pozitivan na EPO.

“Sigurna sam da je to nemoguće. Test je ponavljan nekoliko puta zbog sumnje u metaboličke ostatke te tvari. Jedino objašnjenje su dodaci prehrani koje uzimam”, kazala je Danekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam prekršila pravila. Ne osjećam se krivom i ovo je ponižavajuće”, dodala je napominjući kako su od četiri testa kojima je bila podvrgnuta “tri bila negativna”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.